Vuoden ensimmäiset teatteritärpit

Vuosi vaihtui juhlavasti, mutta nyt on arki taas. Tammikuu saattaa äkkiseltaan vaikuttaa hiljaiselta kuukaudelta, mutta ylioppilasteattereissa ollaan toista mieltä.

Helsinki

Ilves-Teatterin 35-vuotista taivalta juhlitaan samaa jalkaa Helsingin Käpylän 100-vuotisjuhlallisuukisen kanssa. Ylpeästi käpyläläinen Ilves-Teatteri avaa vuoden 2020 ohjelmisyta Käpylä 100 -juhlasarjan esityksellä Käpyihmisiä. Se on Eero Leichnerin käsikirjoittama ja ohjaama karnevalistinen, itsetietoisella huumorilla lihavaksi paisutettu sankarieepos Puu-Käpylän synnystä ja ”Käpylän keisariksi” tituleeratusta Akseli Toivosen epätoivoisista yrityksistä saada ihmiset vakuuttumaan Käpylän potentiaalista. Käpyihmisiä on rohkea, räävitön ja suorasanainen spektaakkelikomedia, joka ei rakenna illuusioita, vaan näyttää maailman sellaisena kuin se on, nauraen elämällä, kuolemalle ja kaikelle mikä on pyhää. Esityksen ensi-ilta on 28.1.

Lue lisää: Ilves-Teatteri

Tampere

Tampereen Ylioppilasteatterin Perjantait Gretan kanssa jatkaa ohjelmistossa vielä tammikuun ajan. Perjantait Gretan kanssa on dokumenttiteatteria tästä hetkestä, kokonaisesta ihmiskunnasta suurimman haasteensa edessä. Esitys tuotetaan ryhmälähtöisesti ja sisältöä ammennetaan School Strike For Climate -ilmiöön liittyvän materiaalin lisäksi tekijöiden omista ajatuksista ja kokemuksista sekä päivänpolttavista kysymyksistä: Mitä tässä voi pieni ihminen tehdä? 

Lue lisää: Tampereen Ylioppilasteatteri

4.1. Tampereen Ylioppilasteatterilla järjestetään UPEA-klubi.
Tampereen Ylioppilasteatterin lavalle nousee jälleen joukko tämän hetken kiinnostavimpia queer-feministisen taiteen tekijöitä.

Lue lisää: UPEA-klubin Facebook-tapahtuma

Joensuu

Joensuun ylioppilasteatterissa nähdään tammikuussa teatteria koko perheelle. Kaislikon väki perustuu Kenneth Grahamen The Wind in the Willows-klassikkoteokseen. Veikeät ystävykset Myyrä, Rotta, Rupikonna ja Mäyrä hyppäävät lavalle ja tempaavat sinut mukaansa jännittävään seikkailuun. TUUT TUUT, oletko valmis?

Lue lisää: Joensuun ylioppilasteatteri

Rovaniemi

Lapin ylioppilasteatterin ohjelmistossa jatkaa marraskuussa ensi-iltansa saanut Tarina maalilmankaikkeudesta.
Aika, olemassaolo ja onnellisuus. Mitä ne ovat? Näitä ja muita olemassaolon suurimpia kysymyksiä pohtii tarinan päähenkilönä toimiva henkiolento, jonka kohtalo on seurata ihmisten elämää sivusta. Ikuisuuden kestänyt passiivisuus on alkanut kyllästyttää, mutta voiko kuolematon olento ikinä oikeasti elää?

Lue lisää: Lapin ylioppilasteatteri


 • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…