Joulu tulla jollottaa!

Ajankohtaista on 2 Dec , 2021

Talvi on vallannut lähes kaikki sopet ja kolkat. Kylmässä ja pimeässä on hyvä istahtaa teatterin nurkkaan nauttimaan taiteesta. Ja sitä onkin rutkasti tarjolla!

Helsinki

Ilves-Teatteri

Ouroboros – Luopumisharjoituksia

Ouroboros – Luopumisharjoituksia on nautinnollisen riehakas kiiraskylpy. On vaikea osoittaa hetkeä, jolloin siirtyy siihen tai siitä pois. Ja tavaraa on kaikilla mittapuilla paljon: ankeriaita, aikaa, pinttymiä, jätevesiä, Sargassomerta ja aavikkoa. Mitä tahansa, kunhan sitä on liikaa. Menneisyyttäni, tulevaisuuttamme, vinttejä, siivouskomeroita, välitiloja, valveunta. Niitä olen kiertänyt kuin Ankerias kaivoaan. Loppujen aluksi haluaisin tietää, miksi täällä on aina niin sotkuista. Esitys on löytänyt inspiraationlähteensä ainakin Patrik Svenssonin kirjasta Ankeriaan testamentti. Esityksiä aina 20.12. saakka.

Lue lisää: Ilves-Teatteri: Ouroboros

Kellariteatteri

Eksyneet

Eksyneet ei ole lastennäytelmä. Esityksen ensi-ilta on 11.12.2021.

Lue lisää: Helsingin Kellariteatteri: Eksyneet

Ylioppilasteatteri

Kielletty hedelmä

Mikä on se, jota tavataan kutsua (osin virheellisesti) “naisen sukuelimeksi”? Siis rehellisesti, mikä se oikeastaan on ja miksi, MIKSI, ihmiskunnalla on niin järkyttävän monimutkainen viha-rakkaussuhde juuri tähän kehonosaan?

Ylioppilasteatterin Studiossa nähdään joulukuussa kaikkien aikojen pilluspektaakkeli kun Liv Strömquistin sarjakuva Kielletty Hedelmä muuntautuu teatteriesitykseksi. Esitys käsittelee mm. römpsän riivaamia miehiä, häpyhuulia, orgasmia, kuukautisia ja häpeää. Esityksen ensi-ilta on 11.12.2021.

Lue lisää: Ylioppilasteatteri: Kielletty hedelmä

Joensuu

Joensuun ylioppilasteatteri

Murha teatterissa

Murha teatterissa on musiikin siivittämä murhamysteerikomedia, jossa erään teatterin jäsenet ovat päättäneet ryhtyä selvittämään erästä murhaa, joka on samaan aikaan jo tapahtunut ja toisaalta vasta tapahtumassa. Kuka murhasi ja kenet? Esityksen ensi-ilta on 29.12.2021

Lue lisää: Joensuun ylioppilasteatteri: Murha teatterissa

Kuopio

Kuopion ylioppilasteatteri

Tässäkö tää oli?

Kuopiossa lähestytään maailmanloppua. Silloin ovat hyvät neuvot kalliit, mutta Tässäkö tää oli? -esitys saattaa sisältää ohjeita, kuinka maailmanlopusta selvitään. Esityksen ensi-ilta on 9.12.2021

Lue lisää: Kuopion ylioppilasteatteri: Tässäkö tää oli?

Oulu

Oulun ylioppilasteatteri

Narri

Narri on näytelmä elämän murrosvaiheesta. Roolissa eläminen ei ole oma valinta, vaan ympärillä olevan luomana seuraus haavoittuvan, luovan mielen suojaamisesta ja kätkemisestä. Narri häpeää luovuuttaan ja kaikkea sitä, miten se ilmenee. Häpeä ja epäonnistumisen pelko rienaavat luovaa mieltä jopa itsetuhoisuuteen saakka. Mutta luova mieli ei ole valmis antautumaan. Se käy ristiriitaiseen, sisäiseen kamppailuun löytääkseen oman äänensä, omat säkeensä. Siksi Narrin rooli on hylättävä, nahka luotava ja runoilijan noustava siivilleen.

Lue lisää: Oulun ylioppilasteatteri: Narri

Rovaniemi:

Lapin ylioppilasteatteri

Kova luu

Kova luu avaa Villen muistoja ja mielenmaisemaa – Villen elämän vastoinkäymiset ovat johdattaneet hänet vankilaan vain 20-vuotiaana. Kyseessä on tiettävästi yksi ensimmäisiä väitoskirjatutkimuksesta dramatisoituja näytelmiä: Esitetyt tapahtumat, henkilöt ja dialogit ovat todellista elämää. 14.12.2021 esityksessä on viittomakielinen tulkkaus! Esityksen ensi-ilta on 3.12.2021

Lue lisää: Lapin ylioppilasteatteri – Kova luu

Tampere

Tampereen ylioppilasteatteri

Häpeä

Tunne, joka saa posket punoittamaan, maan jalkojen alta sortumaan ja sydämen jyskyttämään. Ajatukset vilisevät syyttämään: kunpa vain voisi toimia toisin tai olla toisenlainen. Tampereen Ylioppilasteatterin näytelmä Häpeä kertoo ihmisten kiemuroinneista häpeän häkissä. Esityksen ensi-ilta on 9.12.2021

Lue lisää: Tampereen ylioppilasteatteri – Häpeä

Turku

Turun ylioppilasteatteri

Vuokra!-musikaali

Häikäilemätön grynderi häätää taiteilijaryhmän pois kommuunistaan. Maailmassa, jossa raha ratkaisee ja kaikki on ostettavissa, altavastaavat taiteilijat jäävät jalkoihin. Urheat taiteilijat nousevat kuitenkin kapinaan kotinsa ja taiteen puolesta, sillä maailma ilman taidetta ja kulttuuria on synkkä ja karu. Viimeisenä kunnianosoituksena rakkaalle Läntisen Rantakadun teatteritilalle nähdään yhteisponnistuksena toteutettu Vuokra!-musikaali. Teos ottaa kantaa taiteen vapaan kentän tilaongelmiin, ja sen inspiraation lähteeksi on poimittu aineksia tunnetuista musikaaleista. Esityksessä musikaalielementeillä leikitellään pilke silmäkulmassa. Esityksen ensi-ilta on 2.12.2021.

Lue lisää: Turun ylioppilasteatteri – Vuokra!