Vielä yksi katse Lappeenrantaan

Ajankohtaista on 17 Apr , 2019

Viime viikonloppuna vietettiin vuosittaista ylioppilasteatterifestivaalia ensi kertaa Lappeenrannassa. Kyllä meillä kaikilla oli niin mukavaa! 300 ylioppilasteatterilaista herätti kaupunkikeskustan eloon vaeltamalla teatteriesityksestä toiseen ja nauttimalla kaupungin antimista.

Pääohjelmistö sisälsi tuttuun tapaan esityksen kaikilta Suomen ylioppilasteattereilta, siis 14 toinen toistaan hienompaa esitystä alle 48 tunnissa. Varmaankin lähes jokainen keksitty teatterin tyylilaji oli edustettuna!

Iltaisin juhlittiin, verkostoiduttiin ja saunottiin. Järjestävä teatterimme ActI oli kaivanut naftaliinista hulppean saunatilan, jossa ilonpito oli koko lauantain ylenmääräinen. Lappeenrannan ruoka- ja juomakulttuuriin oli helppo tutustua, sillä kaikki oli kovin lähellä ja laadukasta.

Turun improjoukkueen Ville Pakarinen ja Antti Airola

Lauantai-illan tiukassa improkisassa ratkottiin jälleen vuosittainen impromestaruus. Tänä vuonna voittajaksi ylsi Turun ylioppilasteatterin timanttisessa iskussa ollut joukkue. Turku päihitti tiukassa finaalissa Jyväskylän ylioppilasteatterin, ja kolmannelle sijalle pääsi viime vuoden isäntäkaupunki Joensuu.

Kantekstipalkinnon voitti teksti Aika Hauska Masennusnäytelmä

Sunnuntaina ilmassa oli jo haikeutta, kun lähdön hetki oli lähellä. Lopputilaisuudessa festivaalin anti sai arvoisensa yhteenvedon. Raadin edustaja Sirpa Riuttala kertoi esityksiä seuranneen ammattilaisraadin tunnelmia. Kantatekstikilpailun voitti Maiju Saikkosen (kuvassa keskellä) teksti Aika Hauska Masennusnäytelmä, jonka esitys oli mukana festivaalin ohjelmistossa Lapin ylioppilastetterin edustajana. Palkinnon jakoivat raadin edustajat Maria Fomin ja Tarja Sipiläinen.

Kuopion ylioppilasteatterin Emmi Vuorinen ja Aapo Halme.

Teatteritekopalkinto korosti tänä vuonna yhteisöllisyyttä ja yhteisöä. Se jaettiin Kuopion ylioppilasteatterille verenluovutuskampanjasta, joka kannustaa kaikkia ojentamaan verisen kätensä… verevän kätensä… Pelkän kätensä.

Loppuräjähdyksenä Tampereen ylioppilasteatteri esitteli ensi vuoden festivaalia videolla, jonka voit katsoa täältä. Nähdään siis Tampereella 24.-26.4.2020!