Toukokuussa tapahtuu!

Ajankohtaista on 24 Apr , 2019

Ylioppilasteattereissa mennään kesää kohti kattavalla tarjonnalla erilaisia teatterikokemuksia.

Kuopion ylioppilasteatterin Kultainen vasikka jatkuu toukokuussa. Näytelmässä pyöritellään rikkauden ja rakkauden kysymyksiä. Sota-aika on saanut ihmiset hulluiksi rahan vallasta ja pyrkimään yleellisyyteen keinolla millä hyvänsä. Se joka toimii viekkaasti pula-aikana voi ansaita itselleen sievoisen summan.

Lue lisää: Kuopion ylioppilasteatteri: Kultainen vasikka Facebookissa

Ylioppilasteatterilla nähdään Nolla Collectiven Lähde/Headwaters -näyttämöteos, joka havannoi aikaa ja sukupolvien välistä muistoa ja perintöä. Se on tilallinen teos, joka sukeltaa nykyhetkestä menneeseen, tuoden tähän hetkeen lapsenlapsen isoäidin jälkeensä jättämän jäljen. Teoksen teemat ovat sidoksissa ajankohtaisiin kysymyksiin siitä, mitä olemme saaneet perinnöksi meitä edeltäviltä sukupolvilta. Teoksen voi nähdä 10.-11.5.

Nopean Toiminnan Naiset tuo Ylioppilasteatterille vierailuesityksen 10 kohtausta seksuaalisesta vallankäytöstä. Esitys käsittelee seksuaalista vallankäyttöä nuorten naisten näkökulmasta suomalaisessa yhteiskunnassa. Se huipentuu yhteiseen, yleisöä osallistavaan mielenosoitukseen.  Esityksen osallistava osuus on yleisölle vapaaehtoinen. 10 kohtausta vallankäytöstä esitetään 19.-20.5.

Lue lisää: Ylioppilasteatteri

Jyväskylän Ylioppilasteatterin sanaton nykysirkustaideteos Planetin esitykset jatkuvat toukokuussa. Planet sukeltaa vaihtoehtoiseen maailmaan, joka tarjoaa todellisuuden, jossa on jotain tuttua ja paljon tuntematonta.

Lue lisää: Jyväskylän ylioppilasteatteri

Suuri aalto tuo Tampereen Ylioppilasteatterin näyttämölle joukon tamperelaisten teatterintekijöiden kirjoittamia runollisia tekstejä, jotka nivoutuvat yhteen teoksessa aaltoilevan koreografian kanssa. Suuren aallon esitykset jatkuvat läpi toukokuun.

17.5. Tampereella kuullaan Ultra Brata. Jos Haluatte on yhden illan musiikkiklubi, jossa yhtyeen kappaleet saavat uusia muotoja ylioppilasteatterilaisten käsissä.

Lue lisää: Tampereen ylioppilasteatteri

Turun ylioppilasteatterissa järjestetään yhdenvertaisen näyttämötyöskentelyn työpaja 5.5. Työpajassa käsitellään etuoikeuksia, representaatiota ja ylipäätään pyrkimystä tiedostavaan taiteentekemiseen intersektionaalisen feminismin näkökulmasta. Asioita pyritään tarkastelemaan helppotajuisesti ja lähestyttävästi.

Turku Impro Festival järjestetään jo neljännen kerran 15.-19.5. Turun ylioppilasteatterilla. Aurajoen rannoilla nähdään tähtikentällinen suomalaista improa sekä suomeksi että englanniksi. Festivaali tarjoaa monipuolisesti esityksiä ja työpajoja kaikille improvisaation ystäville.

Vierailuesityksenä Turussa nähdään 25.5. FinFamin AGORA-projektin yhteisöteatteriesitys Otherness – Matka toiseen. Esitys tutkii toiseutta ja tuo näkyväksi maahanmuuttajataustaisen henkilön kokemuksia sekä kohtaamisia tämän päivän Suomessa.  Se on syntynyt ryhmälähtöisesti devising-menetelmällä osallistujien omista kokemuksista.

Lue lisää: Turun ylioppilasteatteri

Vaasan ylioppilasteatteri Rampin kevätkauden päättää kotimainen farssi Vuokravaimo. Poikamiesyrittäjä Aku Lommin pelifirma pyristelee konkurssiuhan alla ja 10 miljoonan sopimus konservatiivisia perhearvoja vaalivan, amerikansuomalaissijoittajan kanssa olisi saatava, joka tahtoo ennen allekirjoittamista kuitenkin Akun perheen. Apuun tulee Akun paras ystävä ja pelifirman toinen osakas, ja on valmis vuokraamaan oman vaimonsa. Tämä sattuu olemaan Akun ex-vaimo. Syntyykö sopimus ja/tai väärinkäsityksiä? Se selviää Rampilla toukokuussa!

Lue lisää: Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi