SYTYn syyskuu!

Ajankohtaista on 27 Aug , 2019

Syyskuu vietetään useissa teattereissa pääsykokeisiin ja muihin kauden aloitusperinteisiin valmistautuen ja niitä viettäen. Tutki oman kaupunkisi teattereiden sivuilta, miten toimintaan pääsee mukaan, vielä ei (kaikkialla) ole myöhäistä! Teattereiden nettisivujen osoitteet löydät täältä.

13.-14.9. Sytyn hallitus seilaa Teatterilaivalla Tallinnaan! Aaltojen liplattaessa kokoustetaan ja suunnitellaan tulevaa vuotta. Kaiken byrokratian keskellä ehtii onneksi nauttia myös Teatterilaivan monipuolisesta ohjelmasta; löytyy työpajoja, mainioita teatteriesityksiä ja tietysti kansallisen Improliigan finaaliottelut! Tänä vuonna Syty-edustajan korean kruunun otti vastaan Turun ylioppilasteatteri esityksellään Läsnismusikaali. Liput tälle riemukkaalle reissulle voi hankkia Teatterilaivan sivuilta

Pääsykokeiden ja laivareissaamisen lisäksi syksyn avauskuukauteen mahtuu myös ihan sitä ihteään!

Jyväskylän ylioppilasteatterin Takaisin kotiin – monoantologia saa ensi-iltansa 7. syyskuuta.

Minne olemme menossa? Voimmeko itse päättää suunnan? Entä määränpään? Mihin kaikkeen voimme ja mihin edes haluamme vaikuttaa? Jos jokainen valinta muodostaa äärettömän määrän uusia ulottuvuuksia, jotka ovat yhtä tosia ja samanaikaisia, voiko yllättävällä valinnalla vaihtaa todellisuuttaan? Voiko kaiken jättämällä ratkaista mitään? Entä kuinka pitkä matka on kopiokoneen kulmalta elämäntapahihhuliliikkeen keulakuvaksi?

Takaisin kotiin – monoantologia on kantaesitys, joka etsii vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin. Teos koostuu kokoelmasta monologeja, jotka ovat syntyneet kevään 2019 aikana Jyväskylän Ylioppilasteatterin jäsenten omista kynistä. 

Lue lisää: Jyväskylän yloppilasteatteri

Kautensa syyskuussa pääsykokeilla starttaavat ainakin helsinkiläiset Ylioppilasteatteri, Kellariteatteri ja Ilves Teatteri, sekä Tampereen ylioppilasteatteri.