Kesä on täällä!

Ajankohtaista on 29 May , 2019

Se tuo mukanaan kesäiset teatterimenot. Ylioppilasteatterit kautta maan tarjoavat itsensä näköistä kesäteatteria. Valitse omaan kesälomailuusi sopiva teatterielämys!

Mustikkamaan kesäteatterissa ensi-iltansa 6.7. saa Ylioppilasteatterin kansallinen metsästrategia 2025. Esitys on maaginen matka talouskasvun latvuksista tuotantoketun juurille – metsiin ja hakkuuaukeille. Se on esitys kasvusta, sukupolvista ja vastuun kantamisesta. Se on puheenvuoro sukupolvelta, joka elää vanhaksi maailmassa, jota tämän päivän metsäpolitiikalla luodaan. Kansallisen metsästrategian esitykset kestävät aina elokuun puoleen väliin saakka.

Lue lisää: Ylioppilasteatteri

Turun ylioppilasteatterin Kuutti on näytelmä abortista ja parisuhteesta, joka päättyy ensisilmäyksellä. Se on näytelmä saimaannorpasta, josta tulee megasuosittu, ja naisesta, joka oli osa luontoa, muttei tunnistanut enää itseään peilistä. Sekä yhdestä, joka palasi vuosikymmenien jälkeen merestä. Kuutin ensi-ilta on 15.6., esityksiä koko kesäkuun ajan.

Lue lisää: Turun ylioppilasteatteri

Vaasan ylioppilasteatteri Rampin kesäteatterissa nähdään suurmusikaali Hairspray. 1960-luvulle sijoittuva romanttinen ja vauhdikas tarina käsittelee omien unelmien tavoittelemista, rasisminvastaisuutta ja yhteiskunnan eriarvoisuutta.  Hairsprayn ensi-ilta on heinäkuussa, seuraa Rampin ilmoittelua.

Lue lisää: Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi

Ilves-Teatteri esittää kantaesityksenä näytelmäklassikon tekopyhistä ja perserei’istä Käpylän parhaalla näyttämöllä! Marttyyri-Ilves (Martyr-Lynx, 2019) on moderni faabelinomainen tragikomedia elämää suuremmasta tekopyhyydestä, ilveksistä ja kissoista, hyvistä ja pahoista. Marttyyri-Ilveksen tarinassa paljastuu karvat pystyyn nostattavan tekopyhyyden armoton maailma, jossa Ilves on niin hyvä kuin itse kehtaa väittää, ja kissaelämän uljaana päämääränä on juonia ja nuolla bersetä joka suuntaan. Esityksen ensi-ilta on 12.6., sitä ei suositella lapsille.

Lue lisää: Ilves-Teatteri

Kellariteatterin meille, pirate jenny on tilaan sidottu utopia täydellisestä yhteisöstä. Esitys on kuvaus elämästä, arjesta ja kokemuksista, tietoinen esiintulo, juhla sukupuolen sekä seksuaalisuuden moninaisuudelle ja vastalause hetero- ja cisnormatiiviselle näyttämölle.  Ennen kaikkea se on maailma, joka on kuviteltava, jotta se voisi joskus tulla todeksi. meille, pirate jennyn ensi-ilta on 7.6.

Lue lisää: Kellariteatteri

Oulussa ensi-iltansa toukokuun puolella saanut zombiemusikaali Selonteko vuoden 1672 tapahtumista jatkuu kesäkuussa.
On vuosi 1672 Haagissa Alankomaissa. Maan pääministeri ja neuvospensionääri Johan de Witt on keskittänyt veljensä kanssa kaiken vallan itselleen.  Nälkäkuoleman partaalla oleva kansa saa vihdoin ja viimein tarpeekseen ja nousee sortajiaan vastaan.

Lue lisää: Oulun ylioppilasteatteri

Hauskaa teatterikesää! Palaillaan elokuussa!