Tammikuun teatterimenot

Kaikenlaiset jouluun ja uuteen vuoteen liittyvät juhlat on juhlittu, joten loppiaisen saapuessa on hyvä vilkaista jo tulevaisuuteen!

Helsinki

Ilves-Teatteri

RE/MEMBER/PLAY

On hassua,
miten jostain mitättömästä esineestä voi tulla niin tärkeä hetkessä.

Piiloutuminen
saattaa tuntua turvalliselta,
mutta pimeässä piilopaikassa tulee vuosien kuluessa aika yksinäistä.

Haluaisin tuhota
mun todellisuuden vaihtaa sen kevyempään Uuteen.

Universumi
voitko kuunnella mua kerrankin
ja antaa mulle sen mitä mä ansaitsen.

Esitykset jatkuvat pitkälle tammikuuhun.

Lue lisää: Ilves-Teatteri: RE/MEMBER/PLAY

Kellariteatteri

3_sisarta on esitys suoritusyhteiskunnan luotsaamasta pelistä, jonka pelaajia me kaikki olemme. Anton Tšehovin klassikkonäytelmästä inspiroitunut teos loihtii Helsingin Kellariteatterin näyttämölle täysin uudenlaisen maailman, jossa pelot ja haaveet sekä rakkaus räiskyvät armottomassa ristitulessa. Esitys on Eero Leichnerin sekä Kellariteatterin vuoden 2022 uusien jäsenten kanssa yhteistyössä tehty produktio. Taiteellisina suunnittelijoina nähdään lisäksi taitava joukko Kellariteatterin vanhempia jäseniä! Esityksiä on tammikuun loppupuolelle saakka.

Lue lisää: Kellariteatteri: 3_sisarta

Ylioppilasteatteri

Dark Violet

Dark Violet käsittelee vähemmistöstressiä pienistä mikroaggressioista äärimmäisiin tilanteisiin. Kauhun ja mustan huumorin keinoin kerrotut tarinat maalaavat kuvaa absurdista, mutta yllättävän todellisesta maailmasta. Mitä tapahtuu kun sorretut eivät enää suostu alistumaan ja on aika kostaa? Dark Violet on Ylioppilasteatterin syksyn 2022 uusien jäsenten ensimmäinen produktio. Esityksiä on aina helmikuun alkuun saakka.

Lue lisää: Ylioppilasteatteri: Dark Violet

Joensuu

Joensuun ylioppilasteatteri

Hairahduksia

Yksi päivä Efesoksessa saa aikaan kommellusten sekamelskan kun kaupunkiin saapunutta Syrakusan Antipholusta luullaan toiseksi henkilöksi. Luvassa hulvatonta välienselvittelyä alkuperäisten laulujen siivittämänä. Saadaanko selvyys, kuka on kuka? Ja kestääkö ihmissuhteet yllättävää sekaannusta?

Hairahduksia on Joensuun ylioppilasteatterin musiikkinäytelmä, joka perustuu Shakespearen Erehdysten Komediaan. Soppaan sekoitetaan myös oma vahva vivahde sekä täysin uudet mukaansa tempaavat biisit!

Lue lisää: Joensuun ylioppilasteatteri: Hairahduksia-musiikkinäytelmä

Rovaniemi

Lapin ylioppilasteatteri

Pimeä metsä

Pimeä Metsä” (Into the Woods) on Stephen Sondheimin säveltämä ja sanoittama, James Lapinen kirjoittama hulvaton ja tunteikas aikuisten musikaalifarssi. Tarinassa muun muassa Punahilkka, Tuhkimo, Tähkäpää ja Jaakko joutuvat taivaltamaan pimeään metsään täyttääkseen toiveensa. Polut risteävät metsässä useaan otteeseen, paha saa lopulta palkkansa ja kaikki elävät elämänsä onnellisina loppuun asti. Mutta mitä sitten tapahtuu, kun taianomainen satu päättyy?u

Tänä talvena intohimoinen teatteri tekee ihmeitä toteuttaakseen omat toiveensa. Pimeä Metsä -musikaali on jättiläismäinen panostus Lapin ylioppilasteatterilta, eikä sen kaltaista olla ennen nähty Rovaniemen harrastajakentällä. Tämä kokonaisvaltainen teatteriponnistus tarjoillaan kulttuurinnälkäisten koettavaksi yli 50 henkisen työryhmän voimin. Pimeä metsä on ensi-illassa 27.1. ja esityksiä on maaliskuun alkuun saakka.

Lue lisää: Lapin ylioppilasteatteri: Pimeä metsä

Tampere

Tampereen ylioppilasteatteri

Jeppe Niilonpoika

Mitä tapahtuu, kun valtarakenteet heitetään päälaelleen, kun kurja ja kovaonninen Jeppe päihtyy niin pullosta kuin vallasta? Näytelmä ei päästä katsojaansa helpolla vaan kutsuu tutkimaan alkoholikulttuurimme kääntöpuolia. Paroni, Narri ja muut Jepen ystävät pitävät huolen, että tämä kavalkadi live-bändeineen puhututtaa varmasti vielä pitkään. Esitykset jatkuvat tammikuun puoleen väliin saakka.

Lue lisää: Tampereen ylioppilasteatteri: Jeppe Niilonpoika


 • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…