Uuden vuoden alku

Uusi vuosi on toivottavasti entistä ehompi! Inhottava koronatilanne pitää kuitenkin suurimman osan ylioppilasteattereista kotoilemassa koloissaan ympäri Suomen. Täyttä radiohiljaisuutta ei kuitenkaan ole!

SYTY tiedottaa

Ylioppilasteatterifestivaali 2021

Ylioppilasteatteriliitto SYTYn yleiskokous on yhdessä Tampereen ylioppilasteatterin kanssa päättänyt perua tulevan kevään ylioppilasteatterifestivaalin.

Tilanne on mielestämme edelleen niin epävakaa, ettei tapahtumaa, johon osallistujat tulevat ympäri Suomen, ole turvallista järjestää. Festivaalin järjestäminen epävarmassa tilanteessa on ollut turha taakka Tampereen Ylioppilasteatterille jo toista vuotta. Pyrimme järjestämään huhtikuussa korvaavan etätapahtuman muodossa tai toisessa.

Ylioppilasteatterifestivaalin merkeissä tapaamme huhtikuussa 2022, jolloin tapahtuma järjestetään Rovaniemellä!

Helsinki

Helsingin Kellariteatteri

Kosketus

Kosketus on Kellariteatterin uusien jäsenten produktio. Se on unenomainen tutkimusmatka kosketuksen maailmaan. Kosketus on kaunis, herkkä ja fyysinen teos. Hikeä, kyyneliä, onnea, vettä, valoa ja musiikkia. Se on hurja, itsepäinen ja täynnä loputonta kurottamista toisen ihmisen luo. Esitys on nähtävissä Kellariteatterilla 16.1. alkaen.

Lue lisää: Kellariteatteri: Kosketus

Tampere

Tampereen ylioppilasteatteri

Muuria ei ole

Muuria ei ole -esitykset jatkuvat Tampereen ylioppilasteatterilla loppiaisena! Se on fyysinen tulevaisuuskuvitelma nuorista ihmisistä kriisin keskellä. Hyväksynnän hakeminen, toiveet ja unelmat, sekä inhimilliset halut sekoittuvat vihaan ja pelkoon kaiken romahtamisesta. Muuri on rakennettu jakamaan Suomi kahtia: Rannikkoon ja Ylänköön. Kun nämä kaksi maailmaa kohtaavat, syntyy voimakas vastakkainasettelu, sisällissota.

Lue lisää: Tampereen ylioppilasteatteri: Muuria ei ole


 • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…