Syksy saa!

Kesä on jäänyt taa, joten katseet kohti kaatosateita ja pimeitä iltoja! Syyskuussa unohdetaan kesäteatteri ja siirrytään sisälavoille, myös pääsykokeet alkavat olla ajankohtaisia.

Helsinki

Ilves-Teatteri

Niceoletettu

Syyskuussa Ilveksellä nähdään Niceoletettu, joka on esitysluonnos (Work in progress) omasta tahdosta ja purkamattomista oletuksista. Se sisältää mahtailevaa lukudraamaa, omavaltaista pyllistelyä, tunnepuhetta ja yhden punaisen pahan nenän. Niceoletettu nähdään 5., 8. ja 9.9.

Lue lisää: Ilves-Teatteri: Niceoletettu

Pääsykokeet

Ilves-Teatterin pääsykokeet järjestetään 16.-20.9. Tuoreiden tupsukorvien valinta järjestetään kaksiosaisena, joista ensimmäinen etäyhtedellä.

Lue lisää: Ilves-Teatteri: Pääsykokeet

Kellariteatteri

Kevyet mullat

Anna Kirvesniemen käsikirjoittama ja ohjaama monologi Kevyet mullat on balladi inhimillisyyden taakasta ja ihmisestä, joka ajautuu sen painon alla harhaan. Se kyseenalaistaa addiktion ja päihderiippuvuuden stigmoja kohdaten addiktion rujoimmillaankin inhimillisenä tragediana. Esityksen ensi-ilta on 4.9.

Lue lisää: Kellariteatteri: Kevyet mullat

Pääsykokeet

Kellariteatterin pääsykokeet järjestetään 23.-27.9. Kellariteatteri on avoin kaikille 16-30-vuotiaille teatterista kiinnostuneille, ja tekemistä löytyy kaikilta teatterin osa-alueilta!

Lue lisää: Kellariteatteri: Pääsykokeet

Ylioppilasteatteri

Valintakokeet

Ylioppilasteatterin valintakokeet järjestetään 9.-13.9. Ylioppilasteatteri etsii sitoutuneita jäseniä, jotka teatterin tekemisen lisäksi ovat motivoituneita kehittämään teatteria, pitämään huolta sen tiloista ja moninaistamaan Suomen teatterikenttää.

Lue lisää: Ylioppilasteatteri: Valintakokeet

Jyväskylä

Jyväskylän ylioppilasteatteri

Saint/Janne

Pienoismusikaali Saint/Janne on oikeusmurha. Absurdissa oikeudenkäynnissä kuullaan hurjia syytöksiä, kummallisia todistuksia, venyviä totuuksia ja kohtuuttomia tunnustuksia. Esityksen keskiössä on Jeanne d’Arc -pyhimyksen lopun ajat. Jeanne oli aikansa soturitaistelija ja feministi, joka tuomittiin kerettiläisyydestä, kiihkoilusta ja ristiinpukeutumisesta. Saint/Jannen ensi-ilta Ilokivessä 20.9.

Oulu

Oulun ylioppilasteatteri

Isäni on rintakuva

Isäni on rinta kuva on draamakomedia siitä, kuinka kokemusten jakaminen on hankalaa ja kuinka vähän ihmisistä lopulta tietää. Jokaisella on tarve jakaa ajatuksiaan ja löytää yhteys toiseen ihmiseen. Kaikilla on paljon sanottavaa: yksi puhuu isänsä rintakuvalle, toinen saviselle korvalle tyynynsä alla ja kolmas ilmaisee pienen asian valtavien kiertoteitten kautta. Näytelmä ei ole arkirealismia, vaan jotain muuta. Esityksen ensi-ilta on 11.9. Valvenäyttämöllä.

Lue lisää: Oulun ylioppilasteatteri: Isäni on rintakuva

Pori

Porin ylioppilastetteri

PYTtipannu

PYTtipannu on Porin ylioppilasteatterin kauden aloitus ja uusien jäsenten tutustumistilaisuus. Rennossa illanvietossa tutustutaan teatterin toimintaan, ja se tarjoaa mahdollisuuden teatterin jäseneksi liittymiseen. PYTtipannu järjestetään 15.9. Anniksella.

Lue lisää: Porin ylioppilasteatteri: PYTtipannu


 • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…