Kellariteatteri Viljandin Tudengite Teatripäevad -festivaalilla

Ajankohtaista on 6 Apr , 2020

Kaikkien ylioppilasteattereiden ohjelma keväältä on peruttu tai siirretty tulevaisuuteen vallitsevan tilateen vuoksi. Jos voit osaltasi tukea paikallista taidetta tavalla tai toisella, kannustamme siihen! Teattereilla on käytössään esimerkiksi erilaisia kannatusjäsenyyksiä. Tiedustele mahdollisuutta tulevan kauden lahjakorttiin!

Palataan kuitenkin ajassa siihen, kun kaikki oli vielä tavallista, ja ihmiset saivat poistua kodeistaan ja kotimaastaan. Kellariteatteri kävi Virossa, Viljandin teatteripäivillä 14.-16. helmikuuta.

Ystävänpäivänä 2020 Helsingin Kellariteatterin uudet pakkasivat kimpsut ja kampsut ja suuntasivat kohti Viljandin Tudengite Teatripäevadiä.

Innokas työryhmä ottaa suunnan kohti etelänaapuria! Kuva: Havina Jäntti

Matka alkoi leppoisasti, kun bussikuskimme Esa nappasi meidät kyytiin Liisankadulta ja kurvasimme terminaaliin. Laivamatkalla Tallinnaan kertailtiin repliikkejä, ja ilmassa oli kutkuttavaa jännitystä. Tallinnasta otimme suunnan kohti Viljandia. Saavuttuamme perille ehdimme vain asettua taloksi majoituskoululle, kun olikin jo aika suunnata Avajaisjuhlaan. Luvassa oli erilaisia leikkejä ja esiintyjiä. Ilta venyi pitkäksi, mutta ainoastaan sen takia, ettei luokkahuoneen, jossa yövyimme, valoja meinattu saada sammumaan, koska luokassa oli useita liiketunnistimia.

FUTURE 2002: Astral Asylum (etualalla Tomi Kiviluoma ja Nenna Tyni, taka-alalla Hilda Lehtola) Kuva: Havina Jäntti

Lauantai oli esiintymispäivä, mikä tarkoitti aikaista herätystä. Esiinnyimme Peamajan Black Boxissa. FUTURE 2002: Astral Asylum sai Viljandissa lämpimän vastaanoton. Esityksen jälkeen niin sanottu raati eli The Three Wise Men antoivat meille palautteensa. Erityisesti kehuja keräsi esityksen fyysisyys ja sen tarkkuus sekä äänisuunnittelu.

FUTURE 2002: Astral Asylum (Kheba Touray ja Saara Inari)
Kuva: Havina Jäntti

Sunnuntaina kaikki olivat valmiita lähtemään kotia kohti. Bussimme ei kuitenkaan suostunut käynnistymään. Useiden yritysten jälkeen bussi saatiin kuin saatiinkin käynnistymään ja pääsimme aloittamaan kotimatkan. Meille jäi mukavasti aikaa kierrellä Tallinnassa ennen laivan lähtöä. Paluupäivänämme oli kova myrsky, ja laiva keinui kovasti. Pelosta huolimatta selvisimme ehjin nahoin takaisin Helsinkiin ja Kellariteatterille.

Raukea kotimatka vihdoin käynnistyneessä bussissa.
Kuva: Havina Jäntti