Mikä SYTY

Ylioppilasteatteriliitto SYTY ry toimii Suomen ylioppilasteatterien ja ylioppilasteatterihenkisten teatterien valtakunnallisena kattojärjestönä. Jäsenteattereita liitossa on 14 ja näkyvin osa liiton toiminnasta on vuosittain järjestettävä ylioppilasteatterifestivaali – vuonna 2016 festivaalia isännöi Kuopio ja huhtikuussa 2017 Ei paskempi -festivaali järjestetään Porissa. Lisää ajankohtaista tietoa festivaalista www.ylioppilasteatterifestivaali.fi.
Lisäksi liitto tarjoaa jäsenilleen muun muassa erilaisia koulutustapahtumia.

Liiton hallitukseen kuuluu yleensä edustaja kaikista Suomen ylioppilasteattereista. Liiton koulutukset ja hallituksen kokoukset toimivat foorumina, jossa eri puolilla maata toimivien ylioppilasteattereiden edustajat kokoontuvat ja muiden asioiden ohella vaihtavat näkemyksiään niin teatteritaiteellisista näkemyksistään kuin myös käytännön asioiden hoitamisesta ylioppilasteattereissa. Ylioppilasteatteriliitto SYTY ry on myös Suomen Harrastajateatteriliitto ry:n jäsenjärjestö.

Liitto on perustettu vuonna 1998 jatkamaan vuonna 1968 perustetun Suomen Ylioppilasteatteriliitto SYTL:n toimintaa.

Puheenjohtaja ja jäsenteatterit

Puheenjohtajana on vuoden 2016 alusta alkaen toiminut Henna Kauppinen, joka on toiminut aimpina vuosina Vaasan ylioppilasteatteri Rampin varaedustajana Sytyn hallituksessa ja on sekä Helsingin Kellariteatterin että Vaasan ylioppilasteatteri Rampin jäsen.

Ylioppilasteatteriliitto SYTY ry:n jäsenteatterit:

Ilves-teatteri, Helsinki
Joensuun ylioppilasteatteri, Joensuu
Jyväskylän ylioppilasteatteri, Jyväskylä
Kellariteatteri, Helsinki
Kuopion ylioppilasteatteri, Kuopio
Lapin ylioppilasteatteri, Rovaniemi
Lappeenrannan ylioppilasteatteri ActI, Lappeenranta
Oulun ylioppilasteatteri, Oulu
Porin ylioppilasteatteri, Pori
Studentteatern i Åbo, Turku
Tampereen ylioppilasteatteri, Tampere
Turun ylioppilasteatteri, Turku
Vaasan Ylioppilasteatteri Ramppi, Vaasa
Ylioppilasteatteri, Helsinki