Marraskuisia meininkejä!

Tähän tulee joku mukava pätkä.

SYTY etsii uutta graafista ilmettä

Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä?

Mitä uusi ilme sisältää?

 •  uusi logo
 •  värimaailma
 •  uusi fontti voisi myös tehdä terää

Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista ja itsensä näköistä teatteritaidetta. SYTYn tärkein tehtävä on edustaa kaikkia jäseniään tasapuolisesti. 

Millainen ilme kuvastaa ylioppilasteatterihenkeä; värikästä, hauskaa, vakavaa, perinteistä, modernia, ihmeellistä? Vain mielikuvitus (ja tekninen toteutus) on rajana.

Vanhaa logoa voi käyttää lähtökohtana tai lähteä ihan uusille urille.

Toimita meille ehdotuksesi luonnos logosta, fontista ja väreistä.

Logo:

 • kuvastaa ylioppilasteattereiden asennetta ja ylioppilasteatterihekeä
 •  selkeä, voidaan käyttää sekä värillisenä että mustavalkoisena
 • yksi tai kaksi pääväriä
 •  voi sisältää tekstiä tai olla pelkkä kuva

 Fontti

 • ilmainen fonttiperhe, Esim. Google fonts tarjoaa useita ilmaisia fontteja
 • helposti luettava ja selkeä, käyttökohteet voivat olla hyvin monipuoliset

Kaikessa on otettava huomioon se, että SYTY on velvoitettu toimimaan saavutettavasti, sillä saamme valtiollista rahoitusta.

Kun graafinen ilme uudistuu, haluamme uudista myös liiton verkkosivut. Jos olet ilmeen lisäksi kiinnostunut myös verkkosivujen luomisesta (esim. WordPress-pohjaiset), mainitse myös siitä.

Ilmeen suunnittelusta ja toteutuksesta SYTY maksaa nimellisen korvauksen.

Lähetä ehdotuksesi osoitteeseen 25.11. klo 14 mennessä osoitteeseen pj(at)syty fi.

Ehdotukset käsittelee SYTYn hallitus. Kun sopiva on valittu, tekijän kanssa keskustellaan tarkemmin ilmeen käyttötarkoituksista ja muista graafisista tarpeista. Samalla sovitaan toteutuksen aikataulusta ja palkkiosta. Kerro ehdotusta lähettäessäsi olisitko mahdollisesti kiinnostunut myös verkkosivujen uudistamisesta.

Lopullisessa ilmeessä tulisi siis olla…

 • logo (pdf, jpg, png) mahdollisine väreineen
 • fontti
 • mahdolliset graafiset ohjeet

Ilmoitus PDF-tiedostona tästä linkistä.

Marraskuun ohjelmistoa

Rovaniemi

Lapin ylioppilasteatteri

Sammo

Tänä syksynä Lapin ylioppilasteatterin uusi jäsenistö tuo kulttuuritalo Wiljamin lavalle mukaelman Sammon ryöstöstä. Kalevalan  tarusto herää henkiin sanankäänteineen ja lumoavaa musiikkia on luvassa, kun Väinämöinen tarttuu taas hauen leukaluuhun. Ovatko hän ja Louhi voineet unohtaa menneet? Dramatiikalta ei vältytä, kun Kalevalan sankarit lähtevät ryöstöretkelle Pohjolaan. Miten käy, kuka Sammon lopulta saa? Esityksiä vielä marraskuun ekan viikon ajan!

Lisätietoja: Lapin ylioppilasteatteri: Sammo

Turun ylioppilasteatteri

Työnlausujat

Työnlausujat-nykyteatteriesitys on mahtipontinen dokumentaarinen tutkielma teatterintekijä Elli Tompurin (1880–1962) johtamasta työläiskuorosta. Räväkän Tompurin ohjaama Työnlausujat-puhekuoro toimi vuosina 1935–1940 ja lausui työläisrunoutta. Turun ylioppilasteatterin esitys Työnlausujat tuo yleisön eteen spektaakkelimaisen liikkeellisen ja lausunnallisen tulkinnan alkuperäisestä kuorosta. Esitys on Työnlausujat-kuoron hengessä yhteiskunnallinen ja kantaaottava. Esityksen tekstin ovat kirjoittaneet ja koonneet kesän 2023 aikana teoksen ohjaaja Emmi Ihalainen yhdessä esiintyjien kanssa. Esitykset jatkuvat marraskuun puoliväliin saakka.

Lisätiedot: Turun ylioppilasteatteri


 • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…