Marraskuu ei ole menetetty!

Toiveikkaan alkusyksyn jälkeen korona on taas saanut otettaan myös teatterielämästä. Ylioppilasteatterit ovat vastuullisia ja tekevät kaikkensa suojellakseen sekä esiintyjiä että yleisöä. Esityksiä on jouduttu perumaan jonkin verran, mutta aivan kaikkialla lavat eivät pimene. Tutustu teatterin turvallisuusohjeisiin etukäteen, pese kädet ja muista maskisuositukset!

Joensuu

Joensuun ylioppilasteatteri

Kellaribändi

Joensuun ylioppilasteatterin syksyssä kaikuu nuoruuden palo ja musiikin voima, kun Lara, Armi ja Manna matkaavat bändinsä kanssa kohti ensimmäistä keikkaa. Kellaribändin esitykset jatkuvat marraskuussa Kulttuuritehdas Siihtalassa.

Lue lisää: Joensuun ylioppilasteatteri: Kellariteatteri

Oulu

Oulun ylioppilasteatteri

Kesäyön unelma

William Shakespeare kirjoitti Kesäyön unelman yli neljäsataa vuotta sitten, mutta vanhasta tekstistä löytyy myös nykyaikana ajankohtaisia teemoja: Kuka saa rakastaa ja ketä? Keiden välinen rakkaus on hyväksyttävää, ja onko jollain valta päättää muiden rakkaudesta? Entä minkälainen on nykyaikana metsä, jossa yön pimeinä tunteina seikkaillaan? Oulun Ylioppilasteatterilla otetaan tästä klassikkokomediasta kaikki ilo irti näyttelijöiden kipittäessä kitaramusiikin säestyksellä seikkailusta toiseen. Kesäyön unelman ensi-ilta Valvenäyttämöllä 6.11.

Lue lisää: Oulun ylioppilasteatteri: Kesäyön unelma

Tampere

Tampereen ylioppilasteatteri

Aikuiskauppa

Aikuiskauppa on teatteriesitys sekä päivä Annan ja Oton elämässä. Otto opiskelee Lontoossa ja unelmoi suuria. Anna kirjoittaa päiväkirjaa ja tarkkailee katuliikennettä ikkunasta. Seinänaapuri vetää vessan ja putket kolisevat. Sateisella kadulla ei mikään liiku, mutta sitten vastaan kävelee pornokauppa. Aikuiskaupan esityksiä vielä marraskuussa Tampereen ylioppilasteatterilla.

Lue lisää: Tampereen ylioppilasteatteri: Aikuiskauppa

Turku

Turun ylioppilasteatteri

Cthulhun kutsu

Turun ylioppilasteatterin OFF-ohjelmistossa nähdään syksyllä 2020 H.P. Lovecraftin teokseen perustuva kauhunäytelmä Cthulhun kutsu. 1920-luvun Yhdysvalloissa äärimmäisen skeptinen Frances Thurston löytää edesmenneen setänsä jäämistöstä dokumentin otsikolla ”Cthulhu-kultti” ja siihen liittyvää tutkimusaineistoa. Perehtyessään setänsä materiaaleihin Frances alkaa epäillä, oliko tämän kuolema sittenkään luonnollinen. Hän päättää selvittää setänsä kuolemaa ympäröivät oudot asiat. Liittyvätkö nämä erikoisuudet toisiinsa vai onko kaikki pelkkää sairaan mielen fantasiaa? Ja mikä on tämä ”Cthulhu”? Cthulhun kutsun ensi-ilta Turun ylioppilasteatterilla 29.11.

Lue lisää: Turun ylioppilasteatteri: Cthulhun kutsu


 • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…