Loppuvuoden kuulumiset!

Paljon on vettä virrannut Pielis- ja muissakin joissa sitten edellisen tilannekatsauksen, mutta mitään hätää ei kuitenkaan ole. Ylioppilasteatterikenttä elää ja voi hyvin, siitä siis seuraavaksi!

Helsinki

Ilves-Teatteri

RE/MEMBER/PLAY

On hassua,
miten jostain mitättömästä esineestä voi tulla niin tärkeä hetkessä.

Piiloutuminen
saattaa tuntua turvalliselta,
mutta pimeässä piilopaikassa tulee vuosien kuluessa aika yksinäistä.

Haluaisin tuhota
mun todellisuuden vaihtaa sen kevyempään Uuteen.

Universumi
voitko kuunnella mua kerrankin
ja antaa mulle sen mitä mä ansaitsen.

Esityksen ensi-ilta on 9.12. ja esitykset jatkuvat pitkälle tammikuuhun.

Lue lisää: Ilves-Teatteri: RE/MEMBER/PLAY

Kellariteatteri

3_sisarta on esitys suoritusyhteiskunnan luotsaamasta pelistä, jonka pelaajia me kaikki olemme. Anton Tšehovin klassikkonäytelmästä inspiroitunut teos loihtii Helsingin Kellariteatterin näyttämölle täysin uudenlaisen maailman, jossa pelot ja haaveet sekä rakkaus räiskyvät armottomassa ristitulessa. Esitys on Eero Leichnerin sekä Kellariteatterin vuoden 2022 uusien jäsenten kanssa yhteistyössä tehty produktio. Taiteellisina suunnittelijoina nähdään lisäksi taitava joukko Kellariteatterin vanhempia jäseniä! Esityksen ensi-ilta on 9.12. ja esitykset jatkuvat tammikuun loppupuolelle saakka.’

Lue lisää: Kellariteatteri: 3_sisarta

Ylioppilasteatteri

Dark Violet

Dark Violet käsittelee vähemmistöstressiä pienistä mikroaggressioista äärimmäisiin tilanteisiin. Kauhun ja mustan huumorin keinoin kerrotut tarinat maalaavat kuvaa absurdista, mutta yllättävän todellisesta maailmasta. Mitä tapahtuu kun sorretut eivät enää suostu alistumaan ja on aika kostaa? Dark Violet on Ylioppilasteatterin syksyn 2022 uusien jäsenten ensimmäinen produktio. Esityksen ensi-ilta on 10.12. ja esityksiä on aina helmikuun alkuun saakka.

Lue lisää: Ylioppilasteatteri: Dark Violet

Jyväskylä

Jyväskylän ylioppilasteatteri

Demoja arjen varjopuolelta

Demoja arjen varjopuolelta on kolmen lyhyen esityksen kokonaisuus. Teatterin jäsenistä ja kirjoituskurssin osallistujista koostuva työryhmä on koonnut kaikki kolme demoa on luotu käsikirjoituksista lähtien. Esityksen ensi-ilta oli marraskuussa, viimeinen esitys on 11.12.

Lue lisää: Jyväskylän ylioppilasteatteri: Demoja arjen varjopuolelta

Kuopio

Kuopion ylioppilasteatteri

Räiskäleet IV

Kuopion ylioppilasteatteri esittää jälleen Räiskäleitä eli pienoisnäytelmiä. Tämänkertaisena teemana esityksille on ”unet”. Mukana on kuusi näytelmää. Esitystä esitetään vain kaksi kertaa, molemmat esitykset ovat 11.12.

Lue lisää: Kuopion ylioppilasteatteri: Räiskäleet IV

Oulu

Oulun ylioppilasteatteri

Näkymätön käsi

Näkymätön käsi -lyhytnäytelmä kertoo Ruskasta, jonka mieltä kalvaa epämääräinen apeus ja voimattomuus. Elämän narratiivi on palasina, kunnes Ruska kohtaa Mintun, jonka kanssa keskustellen tarina alkaa rakentua uudelleen. Esityksen ensi-ilta on tänään 2.12. ja esityksiä on viikoittain lähes jouluun saakka.

Lue lisää: Oulun ylioppilasteatteri: Näkymätön käsi

Tampere

Tampereen ylioppilasteatteri

Jeppe Niilonpoika

Mitä tapahtuu, kun valtarakenteet heitetään päälaelleen, kun kurja ja kovaonninen Jeppe päihtyy niin pullosta kuin vallasta? Näytelmä ei päästä katsojaansa helpolla vaan kutsuu tutkimaan alkoholikulttuurimme kääntöpuolia. Paroni, Narri ja muut Jepen ystävät pitävät huolen, että tämä kavalkadi live-bändeineen puhututtaa varmasti vielä pitkään. Esityksen ensi-ilta on 9.12. ja esitykset jatkuvat tammikuun puoleen väliin saakka.

Lue lisää: Tampereen ylioppilasteatteri: Jeppe Niilonpoika

Turku

Turun ylioppilasteatteri

Oikeuskäsittely Antigone

Turun ylioppilasteatterin Oikeuskäsittely Antigone tuo antiikin Kreikan Antigone-tragedian 2020-luvulle. Teoksessa eletään säädetyn lain ja yleisen oikeustajun ristiriidassa, käytetään valtaa ja suostutaan vallankäytön välineiksi. Antigone on vangittu epäiltynä rikoksesta ja häntä vastaan on nostettu syyte, josta maksimirangaistuksena on kuolemantuomio. Käsikirjoitus on inspiroitunut Sofokleen ja Jean Anouilh’n Antigone-näytelmistä, ja esittämisen estetiikka lainattu eduskunnan kyselytunnilta, jääkiekkovalmentajien lehdistötilaisuuksista ja julkisista oikeuskäsittelyistä. Esityksen ensi-ilta oli marraskuussa ja esityksiä vielä joulukuun puoleenväliin saakka.

Lue lisää: Turun ylioppilasteatteri: Oikeuskäsittely Antigone

Vaasa

Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi

UNIA – Black Light Show

Kun arkihuolet valtaa mielen ja stressi painaa, on huojentavaa painaa pää tyynyyn ja sukeltaa unien maagiseen maailmaan. UNIA kertoo neljä tarinaa höyhensaarten tuolta puolen, missä kaikki on mahdollista. UNIA on mustavaloteatterina toteutettu puheeton teos, joka luo valon ja pimeydenrajamailla huikeita illuusioita, sekä näyttävää omintakeista visuaalista ilmettä. Esityksen ensi-ilta on 4.12. ja esityksiä on joulukuun puoleenväliin saakka.

Lue lisää: Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi: UNIA

Töitä!

Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi etsii kesäteatteriin tuottajaa ja ohjaajaa.

Ohjaaja

Ohjaaja vastaa näytelmän ohjaamisen lisäksi aikataulutuksesta ja toimii jatkuvasti yhteistyössä koko työryhmän kanssa. Ohjaajahakijoita pyydetään liittämään hakemukseen 1-2 tekstiehdotusta. Vuodelle 2023 etsitään kesäteatteriin joko aikuisille suunnattua tai vaihtoehtoisesti koko perheelle sopivaa näytelmää. Ohjaajahaku päättyy jo 4.12. Kiirehdi!

Lue lisää: Avoin työpaikka: Ohjaaja

Tuottaja

Tuottajan työhön kuuluu muun muassa esityksen myynti ja markkinointi sekä lipunmyynnin organisointi, budjetin laatiminen ja sen valvominen yhdessä Rampin johtokunnan kanssa. Tuottajan vastuulle kuuluu myös näytelmän työryhmän kasaaminen, tuotannon aikataulujen sopiminen sekä varmistus siitä, että kesäteatterin juoksevat asiat tulee hoidetuksi. Haku päättyy 11.12.

Lue lisää: Avoin työpaikka: Teatterituottaja

SYTY tiedottaa

Syyskokous

SYTYn syyskokous järjestettiin 19.11. Joensuussa. Kokouksessa liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2023 valittiin Tiina Lampén.


 • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…