Lokakuussa tapahtuu

Syyskuun aikana olemme saaneet lukea ylioppilasteattereiden karmeista tilaongelmista. Jyväskylän ja Turun ahdinko on käsinkoskeltava, kun tilojen omistajat pikkuhiljaa ahdistavat teatterit joko nurkkaan tai ulos talosta. Seuraamme tilanteen kehittymistä tiiviisti ja kehotamme jokaista pitämään meteliä siitä, että teatteritaide on tärkeä osa minkä tahansa kaupugin kulttuurikenttää ja se on tilansa ansainnut!

Seuraavaksi lokakuun ohjelmistoa, olkaa hyvä!

Joensuu

Joensuun ylioppilasteatteri

Starttiviikonloppu

Joensuussa lokakuu alkaa Starttiviikonlopulla, jonne ovat tervetulleita aivan kaikki teatteriharrastuksesta kiinnostuneet. Viikonlopun aikana tutustutaan teatterin toimintaan ja tiloihin erilaisin työpajoin sekä katsellaan tulevaisuuteen. Joensuun ylioppilasteatterin Starttiviikonloppu Kulttuuritehdas Siihtalassa 3.-4.10.

Lue lisää: Joensuun ylioppilasteatterin: Starttiviikonloppu

Kellaribändi

Starttia seuraa syksyinen ensi-ilta! Marita Hauhian ja Sisko Nampajärven tekati Kellaribändi kuvaa aloittelevan yhtyeen vaiheita ja ihmissuhteita keväästä syksyyn. Bänditeemaan uppoutuakseen osa näyttelijöistä tarttui uuteen soittimeen rooliaan varten, ja myös lavalla kuultava musiikki on työryhmän käsialaa. Esityksen yhtenä innoittajana toimii Joensuun omaleimainen bändikulttuuri. Millaiset tapahtumat ovat bändien synnyn taustalla, olipa kyseessä aloitteleva bändi tai maailmanluokan yhtye? Kyse on loppujen lopuksi ystävyydestä, rakkaudesta lajiin ja yhteisestä innosta luoda jotakin omaa. Kellaribändin ensi-ilta Kulttuuritehdas Siihtalassa 21.10.

Lue lisää: Joensuun ylioppilasteatteri: Kellaribändi

Jyväskylä

Jyväskylän ylioppilasteatteri

Saint/Janne

Pienoismusikaali Saint/Janne on oikeusmurha. Absurdissa oikeudenkäynnissä kuullaan hurjia syytöksiä, kummallisia todistuksia, venyviä totuuksia ja kohtuuttomia tunnustuksia. Esityksen keskiössä on Jeanne d’Arc -pyhimyksen lopun ajat. Jeanne oli aikansa soturitaistelija ja feministi, joka tuomittiin kerettiläisyydestä, kiihkoilusta ja ristiinpukeutumisesta. Saint/Jannen lokakuun esitykset on tällä hetkellä loppuunvarattu.

Lue lisää: Jyväskylän ylioppilasteatteri: Saint/Janne

Kuopio

Kuopion ylioppilasteatteri

Ruumis

Kuopion ylioppilasteatterin Ruumis-näytelmässä keskenään riitaisat vanhat mafiasuvut, Luodot ja Holmit, ovat aikoinaan saaneet sovittua yhteisestä rauhansopimuksesta. Pitkäikäinen rauha kuitenkin yllättäen vaarantuu, kun sukujen maiden raja-alueella, ei kenenkään maalla, makaa tunnistamaton ruumis. Ruumiin ensi-ilta Itä-Suomen yliopiston Canthia-rakennuksessa 2.10.

Lue lisää: Kuopion ylioppilasteatteri: Ruumis

Tampere

Tampereen ylioppilasteatteri

Aikuiskauppa

Aikuiskauppa on teatteriesitys sekä päivä Annan ja Oton elämässä. Otto opiskelee Lontoossa ja unelmoi suuria. Anna kirjoittaa päiväkirjaa ja tarkkailee katuliikennettä ikkunasta. Seinänaapuri vetää vessan ja putket kolisevat. Sateisella kadulla ei mikään liiku, mutta sitten vastaan kävelee pornokauppa. Aikuiskaupan ensi-ilta on Tampereen ylioppilasteatterilla 3.10.

Lue lisää: Tampereen ylioppiasteatteri: Aikuiskauppa

Turku

Turun ylioppilasteatteri

Frankenstein

Syksyn 2020 pääohjelmiston toisena ensi-iltana Turun ylioppilasteatterilla nähdään Janne Pikan ohjaus Frankenstein. Mary Shelleyn Frankenstein (1818) on kauhukirjallisuuden yksi tunnetuimpia teoksia ja kiistaton klassikko. Teos kertoo Victor Frankenstein pyrkimyksestä luoda yli-ihminen, mutta lopputuloksena syntyykin murhaava hirviö. 

Lue lisää: Turun ylioppilasteatteri: Frankenstein

Vaasa

Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi

Samsara

Mustavaloteatteri tekee toivotun paluun Rampille, kun Mika Ranta ja Emmi Wargh ohjaavat Samsara -näytelmän. Samsaran ensi-ilta Ego-salissa 18.10.

Lue lisää: Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi: Samsara • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…