Kesäkausi: Se elää sittenkin!

Hiljaisen kevään vaihduttua kesäksi ylioppilasteattereiden esityskaudet alkavat taas olla ajankohtaisia. Kesäkauden aikana ylioppilasteattereiden esityksiä pääsee katsomaan Helsingissä, Turussa ja Vaasassa.

Helsinki

Ilves-Teatteri

Ilves-Teatterin kesässä nähdään Luolasto 822. Se on tyylipuhdas kauhunäytelmä, joka lainaa kuvastoaan science fictionin ja fantasian arkkityypeistä. Tämä H.P. Lovecraftin hämärien tarinoiden ja radioaktiivisten stalker- kertomusten hengenheimolainen on lappeenrantalaislähtöisen Turkka Kylliäisen debyyttiohjaus sekä alkuperäinen käsikirjoitus. Luolasto 822 on Ilves-Teatterin ohjelmistossa 18.-25.7.

Lue lisää: Ilves-Teatteri

Ylioppilasteatteri

Ylioppilasteatteri esittää Kesätyöpaikka – mitä emme tahdo emme tee -esityksen, joka tutkii työtä ja työn haittoja. Se on luontopolku ja utopiakonsertti, jossa hoidetaan kasvimaata, opiskellaan uutta talousjärjestelmää ja vetelehditään haitarin laulaessa. Esitys on valmistettu poikkeuksellisissa olosuhteissa Ylioppilasteatterin kärvistellessä talousvaikeuksissa ja koronapandemian ravisuttaessa maailmaa.

Kesätyöpaikan esitystekstiä on tuotettu kaikille avoimessa Vapaan kirjoittamisen klubissa, joka järjestettiin huhtikuussa 2020 Työstäkieltäytyjäliiton ja Ylioppilasteatterin yhteisessä virtuaalitapahtumassa Työstäkieltäytymistoimistossa.

Kesätyöpaikka nähdään Mustikkamaan kesäteatterissa 8.7. – 15.8.

Lue lisää: Ylioppilasteatteri

Turku

Turun ylioppilasteatteri

Uusi turkulainen teatterialan ammattilaisten ensemble Hukkateatteri saapuu Turun ylioppilasteatterin vierailijaksi Liedon Vanhalinnaan esityksellään Töivrih – Hirviöt.

Esitys tutkii läsnäolon merkitystä lapsen näkökulmasta nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Arki ja elämä muuttuvat väistämättä, mutta miten ne vaikuttavat meihin ja läheisiimme? Töivrih–Hirviöt -näytelmä on koko perheen musiikkinäytelmä ja se on suunnattu ensisijaisesti alakouluikäisille ja heidän vanhemmilleen. Hirviöitä sopii tulla katsomaan tietysti kaikkien hirviömielisten kesäteatterin ystävien! Töivrih – Hirviöt tarjoaa erityistä herkkua myös musiikkiteatterin ja nukketeatterin ystäville.

Hukkateatterin Töivrih – Hirviöt on Turun ylioppilasteatterin ohjelmistossa 5.-19.7.

Lue lisää: Turun ylioppilasteatteri

Vaasa

Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi

Rampin kesäteatterissa nähdään Risto Räppääjä ja villi kone. Musiikkinäytelmä perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan supersuositun kirjasarjan kahdeksanteen osaan. Kesäloma on alkanut, Risto on lukittautunut omaan huoneeseensa. Riston paras ystävä, naapurin Nelli Nuudelipää, turhautuu ja odottaa pääsevänsä poptähti Ville Pyryn konserttiin. Risto pysyttelee vain omissa oloissaan, ja popsii päivät pitkät Rauha-tädin valmispitsoja. Mikä Ristoa oikein vaivaa?

Risto Räppääjä ja villi kone -musiikkinäytelmää esitetään Tropiclandian rannassa 5.7.-9.8.

Lue lisää: Vaasan ylioppilasteatterin Facebook-tapahtuma

Muuta hauskaa:

SYTYn ylimääräinen vuosikokous järjestetään Joensuussa 11.7. ravintola Kerubin aurinkoisella terassilla.

Syty Nääs! -ylioppilasteatterifestivaali järjestetään Tampereella 16.-18.4.2021!


 • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…