Kesä!

Tässä kuussa tutkaillaan ylioppilasteattereiden kesäteatteritarjonnan lisäksi myös paria työpaikkaa.

Helsinki

Ilves-Teatteri

Ohjaajahaku syksylle 2021

Ilves-Teatteri hakee ohjaajaa uusien produktioon. Ensisijaisesti ohjaajalta/ohjaajilta vaaditaan vahvaa intoa sitoutua uusien jäsenien ensimmäisen syksyn luomiseen, taitoa mukautua annettuihin olosuhteisiin ja kykyä toimia nopeassa aikataulussa. Haku päättyy 15.6.

Katso lisätiedot ja hakuohjeet Ilves-Teatterin sivuilta.

Ylioppilasteatteri

REALITY 2021 – Summer Of Love

REALITY 2021 – Summer Of Love on absurdi sukellus epätodelliseen maailmaan, joka elää meidän fantasioistamme. Esitys käsittelee reality-formaattien ongelmallisuutta, koukuttavuutta sekä niiden ylläpitämiä normeja ja stereotypioita. Se on yhtä aikaa sekä ylistys että kritiikki ja kysyy, voisiko kuvaa vielä hieman laajentaa. Esityksen ensi-ilta on 10.7.

Lisätietoja: Ylioppilasteatteri: REALITY 2021

Jyväskylä

Jyväskylän ylioppilasteatteri

Ohjaushaku 2021

Jyväskylän Ylioppilasteatteri ry:n ohjaushaku avataan 1.6.2021. Haku on avoin niin JYT:n jäsenille kuin yhdistyksen ulkopuolisille henkilöille. Alustavasti harjoituskausi alkaisi marras-joulukuussa 2021 ja esitykset olisivat kevättalvella 2022. Tällä kertaa haemme ohjelmistoon ennakkoluulottomia, ajankohtaisia kantatekstejä. Tyyli ja muoto ovat vapaat. Tulevassa projektissa tulee ottaa huomioon myös tilarajoitteet; aika ja varastotila ovat tulevana vuonna melko kortilla. Haku päättyy 30.6.

Katso lisätiedot ja hakuohjeet Jyväskylän ylioppilasteatterin sivuilta.

Kuopio

Kuopion ylioppilasteatteri

Räiskäleet III

Kuopion ylioppilasteatterin piennäytelmäkokomaisuus Räiskäleet III – Vallassa sai striimausensi-iltansa 22.5. ja on katsottavissa vielä noin viikon ajan. Räiskäleet koostuu Kuopion ylioppilasteatterilaisten itse käsikirjoittamista, ohjaamista ja tuottamista piennäytelmistä, jotka käsittelevät valtaa.

Lisätiedot: Kuopion ylioppilasteatteri: Räiskäleet III – Vallassa

Oulu

Oulun ylioppilasteatteri

Joku tuli taloon

Oulun Ylioppilasteatterin Tuoretiski 2021 -produktio Joku tuli taloon on viisiosainen Instagram-sarja kämppisten elämästä, joka mullistuu, kun asuntoon saapuu jotain uutta. Asunnon värikkäät asukkaat tulevat hyvin toimeen keskenään, kunhan vain on vapaus mennä ja tulla. Mutta mitä sitten, kun kaikki jäävät jumiin karanteeniin? Rahat katoavat ja kämppisten salaisuudet jäävät tallenteelle. Kuka tai mikä onkaan tämän kaiken takana?

Lisätiedot: Oulun ylioppilasteatteri: Joku tuli taloon

Tampere

Tampereen ylioppilasteatteri

Indran korva

Tervetuloa Indran korvaan, Tampereen Ylioppilasteatterin kuulemoon, pois hälinästä ja vaikerruksesta, äänimatkalle mielikuvituksen ääriin.

Indran korva on August Strindbergin Uninäytelmästä innoitteensa saanut audiofiktiivinen teatterikuunnelma. Jää teoksen kuulijan kuultavaksi ja hänen mielikuvituksensa kuvittamaksi, kuuluuko taivasruhtinaan korvassa kuolevaisten valitus, etääntyvä aamutähti, maan utu vai aallokon ja tuulten laulu. Esityksen ensi-ilta on 17.6.

Lisätiedot: Tampereen ylioppilasteatteri: Indran korva

Vaasa

Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi

Robin Hood

Sherwoodin iloiset veikot pääsevät tänä vuonna lavalle, kun Rampin kesäteatterissa nähdään kaupunginteatterin lavalta tunnetun Oiva Nuojuan ohjaama vauhdikas musiikkinäytelmä Robin Hood!
Enklantinmaan suurimman legendan, Robin Hoodin, nimi on kaikkien huulilla. Onhan hän uskalias sankari, joka ryövää rikkailta ja antaa köyhille, ja joka aiheuttaa päänvaivaa pahamaineiselle Nottinghamin sheriffille.  Esityksen ensi-ilta on 3.7.

Lisätiedot: Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi: Robin Hood

SYTY tiedottaa

Kevätkokous

Ylioppilasteatteriliitto SYTY ry:n kevätkokous järjestetään Joensuussa ravintola Kerubissa (Siltakatu 1) lauantaina 5.6. klo 16. Yleiskokousta edeltää hallituksen kokous klo 15. Teattereille on lähetetty kokouskutsu ja osallistumisohjeet virallisia reittejä pitkin.


 • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…