Kesä on täällä!

Se tuo mukanaan kesäiset teatterimenot. Ylioppilasteatterit kautta maan tarjoavat itsensä näköistä kesäteatteria. Valitse omaan kesälomailuusi sopiva teatterielämys!

Mustikkamaan kesäteatterissa ensi-iltansa 6.7. saa Ylioppilasteatterin kansallinen metsästrategia 2025. Esitys on maaginen matka talouskasvun latvuksista tuotantoketun juurille – metsiin ja hakkuuaukeille. Se on esitys kasvusta, sukupolvista ja vastuun kantamisesta. Se on puheenvuoro sukupolvelta, joka elää vanhaksi maailmassa, jota tämän päivän metsäpolitiikalla luodaan. Kansallisen metsästrategian esitykset kestävät aina elokuun puoleen väliin saakka.

Lue lisää: Ylioppilasteatteri

Turun ylioppilasteatterin Kuutti on näytelmä abortista ja parisuhteesta, joka päättyy ensisilmäyksellä. Se on näytelmä saimaannorpasta, josta tulee megasuosittu, ja naisesta, joka oli osa luontoa, muttei tunnistanut enää itseään peilistä. Sekä yhdestä, joka palasi vuosikymmenien jälkeen merestä. Kuutin ensi-ilta on 15.6., esityksiä koko kesäkuun ajan.

Lue lisää: Turun ylioppilasteatteri

Vaasan ylioppilasteatteri Rampin kesäteatterissa nähdään suurmusikaali Hairspray. 1960-luvulle sijoittuva romanttinen ja vauhdikas tarina käsittelee omien unelmien tavoittelemista, rasisminvastaisuutta ja yhteiskunnan eriarvoisuutta.  Hairsprayn ensi-ilta on heinäkuussa, seuraa Rampin ilmoittelua.

Lue lisää: Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi

Ilves-Teatteri esittää kantaesityksenä näytelmäklassikon tekopyhistä ja perserei’istä Käpylän parhaalla näyttämöllä! Marttyyri-Ilves (Martyr-Lynx, 2019) on moderni faabelinomainen tragikomedia elämää suuremmasta tekopyhyydestä, ilveksistä ja kissoista, hyvistä ja pahoista. Marttyyri-Ilveksen tarinassa paljastuu karvat pystyyn nostattavan tekopyhyyden armoton maailma, jossa Ilves on niin hyvä kuin itse kehtaa väittää, ja kissaelämän uljaana päämääränä on juonia ja nuolla bersetä joka suuntaan. Esityksen ensi-ilta on 12.6., sitä ei suositella lapsille.

Lue lisää: Ilves-Teatteri

Kellariteatterin meille, pirate jenny on tilaan sidottu utopia täydellisestä yhteisöstä. Esitys on kuvaus elämästä, arjesta ja kokemuksista, tietoinen esiintulo, juhla sukupuolen sekä seksuaalisuuden moninaisuudelle ja vastalause hetero- ja cisnormatiiviselle näyttämölle.  Ennen kaikkea se on maailma, joka on kuviteltava, jotta se voisi joskus tulla todeksi. meille, pirate jennyn ensi-ilta on 7.6.

Lue lisää: Kellariteatteri

Oulussa ensi-iltansa toukokuun puolella saanut zombiemusikaali Selonteko vuoden 1672 tapahtumista jatkuu kesäkuussa.
On vuosi 1672 Haagissa Alankomaissa. Maan pääministeri ja neuvospensionääri Johan de Witt on keskittänyt veljensä kanssa kaiken vallan itselleen.  Nälkäkuoleman partaalla oleva kansa saa vihdoin ja viimein tarpeekseen ja nousee sortajiaan vastaan.

Lue lisää: Oulun ylioppilasteatteri

Hauskaa teatterikesää! Palaillaan elokuussa!


 • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…