Kesä!

Kesä on vihdoin täällä, ja ylioppilasteattereissa se tarkoittaa kesäohjelmaa. Osa teattereista hengähtää raskaan talven jälkeen, ja toisissa ohjelmisto siirretään ulkolavoille.

Ilves-Teatteri

Kun tulva tulee

Kun tulva tulee on live-säestettynä esitettävä avantgardistinen mosaiikkielokuva. Käsikirjoitus on syntynyt noin 30-henkisen työryhmän voimin.  Elokuvan teemoja ovat ihmisten subjektiiviset kokemukset maailmasta ja tiedostamattomat pakomatkamme todellisuudesta piilotajuntamme luomiin maailmoihin. Esityksiä seuraavan kerran juhannusviikolla, 20.6. alkaen.

Lue lisää: Ilves-Teatteri: Kun tulva tulee

Helsingin Kellariteatteri

Hellintä

Hellintä on runoelmaa, tanssillista ilmaisua ja nykyteatteria yhdistelevä ensemble-esitys, joka kysyy: ”miksi uuvumme?” Hellintä tutkii puhkipalaneen mielen liikkeitä, kimpoilee aikatasojen välillä, pakenee itselleen asettamiaan ääriviivoja. Esityksen ensi-ilta on 15.6.

Lue lisää: Helsingin Kellariteatteri: Hellintä

Joensuun ylioppilasteatteri

Perhosentappaj(i)a

Perhosentappaj(i)a on näytelmä joka liike- ja tunneilmaisun sekä kosketuksen avulla kertoo neljän henkilön elämästä. Näytelmä hyppää syvälle jokaisen hahmon tunteisiin, mielipiteisiin ja koettelemuksiin. Mitä tapahtuu kun kaikki tuodaan esille näiden tarinoiden kohdatessa toisensa? Esityksiä on vielä pari jäljellä: 8.6. ja 11.6.

Lue lisää: Joensuun ylioppilasteatteri: Perhosentappaj(i)a

Ylioppilasteatteri

Queer-Baby

Tässä kaupungissa on kaksi jengiä, Queerit ja Straightit. Helvetti on irti kun tätinsä Pubi Ruusun kasvattama nuorisokapinallinen Queer-Baby ja Straightien kympintyttö Allison rakastuvat toisiinsa. Tästä eivät ole innoissaan Allisonin isoäiti Mrs. Virtanen kuin Queer-Babyn kaveritkaan, joiden mielestä Allison on pelkkä bi-curious heterotyttö. Jännitteet jengien välillä kasvavat ja kamalia asioita tapahtuu. Onko mitään tehtävissä vai repiikö intohimoinen viha koko yhteisön kappaleiksi? Mistä vastakkainasettelu syntyy ja onko sillekin paikkansa? Miksi keskustelua ei voida aina käydä asiallisesti? Tarvitseeko sitä aina käydä asiallisesti? Mitä täytyy tehdä oman yhteisön suojelemiseksi ja kuka toisaalta on tarpeeksi queer ollakseen queer? Esityksen ensi-ilta on 16.7. Mustikkamaan kesäteatterissa.

Lue lisää: Ylioppilasteatteri: Queer-Baby

Eikä tässä varmaan vielä kaikki! Seuraa paikallisen ylioppilasteatterisi ohjelmistoa heidän nettisivuiltaan ja sosiaalisesta mediasta!

SYTY tiedottaa

Yleiskokous

Liiton ylimääräinen yleiskokous järjestetään Joensuussa 11.6. klo 16. Kokouspaikkana toimii jälleen Ravintola Kerubi (Siltakatu 1). Ennen yleiskokousta, klo 15, on hallituksen kokous.


 • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…