Kellariteatteri Viljandin Tudengite Teatripäevad -festivaalilla

Kaikkien ylioppilasteattereiden ohjelma keväältä on peruttu tai siirretty tulevaisuuteen vallitsevan tilateen vuoksi. Jos voit osaltasi tukea paikallista taidetta tavalla tai toisella, kannustamme siihen! Teattereilla on käytössään esimerkiksi erilaisia kannatusjäsenyyksiä. Tiedustele mahdollisuutta tulevan kauden lahjakorttiin!

Palataan kuitenkin ajassa siihen, kun kaikki oli vielä tavallista, ja ihmiset saivat poistua kodeistaan ja kotimaastaan. Kellariteatteri kävi Virossa, Viljandin teatteripäivillä 14.-16. helmikuuta.

Ystävänpäivänä 2020 Helsingin Kellariteatterin uudet pakkasivat kimpsut ja kampsut ja suuntasivat kohti Viljandin Tudengite Teatripäevadiä.

Innokas työryhmä ottaa suunnan kohti etelänaapuria! Kuva: Havina Jäntti

Matka alkoi leppoisasti, kun bussikuskimme Esa nappasi meidät kyytiin Liisankadulta ja kurvasimme terminaaliin. Laivamatkalla Tallinnaan kertailtiin repliikkejä, ja ilmassa oli kutkuttavaa jännitystä. Tallinnasta otimme suunnan kohti Viljandia. Saavuttuamme perille ehdimme vain asettua taloksi majoituskoululle, kun olikin jo aika suunnata Avajaisjuhlaan. Luvassa oli erilaisia leikkejä ja esiintyjiä. Ilta venyi pitkäksi, mutta ainoastaan sen takia, ettei luokkahuoneen, jossa yövyimme, valoja meinattu saada sammumaan, koska luokassa oli useita liiketunnistimia.

FUTURE 2002: Astral Asylum (etualalla Tomi Kiviluoma ja Nenna Tyni, taka-alalla Hilda Lehtola) Kuva: Havina Jäntti

Lauantai oli esiintymispäivä, mikä tarkoitti aikaista herätystä. Esiinnyimme Peamajan Black Boxissa. FUTURE 2002: Astral Asylum sai Viljandissa lämpimän vastaanoton. Esityksen jälkeen niin sanottu raati eli The Three Wise Men antoivat meille palautteensa. Erityisesti kehuja keräsi esityksen fyysisyys ja sen tarkkuus sekä äänisuunnittelu.

FUTURE 2002: Astral Asylum (Kheba Touray ja Saara Inari)
Kuva: Havina Jäntti

Sunnuntaina kaikki olivat valmiita lähtemään kotia kohti. Bussimme ei kuitenkaan suostunut käynnistymään. Useiden yritysten jälkeen bussi saatiin kuin saatiinkin käynnistymään ja pääsimme aloittamaan kotimatkan. Meille jäi mukavasti aikaa kierrellä Tallinnassa ennen laivan lähtöä. Paluupäivänämme oli kova myrsky, ja laiva keinui kovasti. Pelosta huolimatta selvisimme ehjin nahoin takaisin Helsinkiin ja Kellariteatterille.

Raukea kotimatka vihdoin käynnistyneessä bussissa.
Kuva: Havina Jäntti

 • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…