Joulukuun menoja

Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin!

Helsinki

llves-Teatteri

Equiphilia

Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin tiloista, saatat haluta lähettää tekstarin sille ihanalle, tiedät kyllä kenelle. Esityksen ensi-ilta on 9.12.

Lisätietoja: Ilves-Teatteri

Ylioppilasteatteri

Outo halu

Outo halu on tuhlaileva, tuhma ja leikkisä esitys, joka ammentaa maailmansa fanifiktiosta.  Fanifiktiolla tarkoitetaan fanien tuottamaa fiktiivistä tekstiä, jossa lähtökohtana on käytetty jotakin populaarikulttuurin tuotetta, kuten televisiosarjaa, elokuvaa, kirjaa, sarjakuvaa tai julkisuuden henkilöitä. Outo halu vyöryttää näyttämölle ikonisia hahmoja aina Harry Potterista Afroditen kautta Prätkähiiriin. Esitys rakentaa kietoutuneita ja kieroutuneita fanifiktiouniversumeja, joiden kautta se tarkastelee vaikeasti paikantuvaa ja sanoitettavaa halua. Outo halu on paitsi pervo provokaatio, myös oodi mielikuvituksen ja kertomusten voimalle, fiktiolle ja taiteelle. Esityksen ensi-ilta on 8.12.

Lisätietoja: Ylioppilasteatteri

Kuopio

Kuopion ylioppilasteatteri

Räiskäleet V: Meri

Vielä ehdit katsomaan Kuopion ylioppilasteatterin vuoden 2023 piennäytelmäkokoelmaa. Tänä vuonna Räiskäleiden teema on meri. Jäljellä on vielä yksi esitys 9.12.

Lue lisää: Kuopion ylioppilasteatteri

Turku

Turun ylioppilasteatteri

Hellyyden huone

Hellyyden huone on nykyteatteriteos, joka käsittelee kosketusta, sen kaipuuta ja konkreettisia ehdotuksia hellyydenkipeyden lievittämiseksi. Millaista voisi olla hyvää tahtova kosketus tuttujen, kollegoiden, kavereiden, ystävien tai perheenjäsenten välillä? Millainen kosketussuhde ihmisellä voisi olla ympäröivään maailmaan? Hellyyden huone kutsuu sinut paitsi pohtimaan näitä kysymyksiä, myös katsomaan ja kuulemaan hellyyden kertomuksia sekä kokeilemaan hienovaraisia kosketukseen liittyviä tekoja. Voit itse päättää, millä tavalla reagoit näihin ehdotuksiin – ketään ei vaadita osallistumaan. Esityskausi jatkuu 16.12. saakka.

Lisätietoja: Turun ylioppilasteatteri

Vaasa

Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi

Dracula – minispeksi

Tervetuloa nauttimaan purevasta huumorista, kun Dracula astuu näyttämölle – tässä näytelmässä Bram Stokerin kauhuklassikko vuodelta 1897 kohtaa komedian, ja lopputulos on ainutlaatuinen sekoitus naurua ja kauhugenren stereotypioita. Tarinamme alkaa mystisessä Transylvaniassa, missä kuuluisa herra D alkaa himoita uutta verta ympärilleen ja päättää ottaa osaa Lontoon yhteiskunnan vilkkaaseen elämään. Miten käy surkeille ihmissieluille, jotka kohtaavat Draculan? Saadaanko Dracula kukistettua? Tämä selviää Dracula-minispeksissä! Esityskausi jatkuu 15.12. saakka.

Lue lisää: Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi


 • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…