Jännää helmikuuta!

Helmikuu onkin jännittävä kuukausi, kun odotetaan keventyvätkö rajoitteet. Huhtikuisen festivaalin järjestelyt etenevät huimaa vauhtia, vaikka vielä ei voidakaan olla varmoja, hurauttavatko festaribussit kohti Lappia. Myös verkkosivuilla tapahtuu kummia; yleensä teatterimenoihin tutustutaan aakkosjärjestyksessä, mutta tänään järjestys onkin käänteinen!

Vaasa

Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi

Ramppi etsii kesäteatteriin tuottajaa ja ohjaajaa.

Tuottaja vastaa tuotannon markkinoimisesta, pääsykokeiden ja muiden tilaisuuksien, järjestämisestä ohjaajan kanssa, kommunikaatiosta ja yhteistyöstä esityspaikan ylläpitäjien kanssa, teatterin johtokunnalle raportoinnista, tarpeellisesta yhdistykselle tiedottamisesta sekä kesäteatterin juoksevien asioiden hoitamisesta. Tehtävistä kerrotaan lisää haastatteluvaiheessa.

Lue lisää: Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi: Kesäteatterin tuottaja

Ohjaaja vastaa näytelmän ohjaamisen lisäksi aikataulutuksesta ja toimii jatkuvasti yhteistyössä koko työryhmän kanssa. Ohjaajahakijoita pyydetään liittämään hakemukseen 1-2 tekstiehdotusta, jotka haluaisi toteuttaa, ja joihin hakijalla löytyy jonkinlaisia toteutussuunnitelmia. Vuodelle 2022 etsitään kesäteatteriin koko perheelle sopivaa näytelmää tai vaihtoehtoisesti aikuisille, noin 40+ vuotiaille kohdennettua näytelmää. Tekstejä on suotavaa ehdottaa molemmista vaihtoehdoista, mutta ei pakollista.

Lue lisää: Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi: Kesäteatterin ohjaaja

Turku

Turun ylioppilasteatteri

Työryhmähaku: Karjalan evakot

Karjalan evakot (työnimi) on huuto kaltaisillemme, jotka haluavat oppia ymmärtämään juuriaan ja kuolevaa perintöään. Esitys sijoittuu jatkosodan viimeisiin hetkiin, jossa oli kuljettava pakoon pommien tieltä ja yritettävä löytää koti sieltä, missä sitä ei haluttu tarjota. Teos kutsuu käsittelemään monipuolisesti ajassamme resonoivia teemoja ja aiheita. Siinä käsitellään yhteiskunnallisesti merkittäviä aiheita, kuten siirtolaisuutta, sotaa, identiteettiä ja toiseutta. Esityksen toteutus tulee olemaan raikas ja kantaaottava kantateos, joka kutsuu yli sukupolvirajojen tutustumaan, tutkimaan, kuulemaan ja oppimaan omasta historiastamme. Samalla voimme oppia jotain omasta ajastamme, ja ymmärtää paremmin heitä, jotka joutuvat jättämään kotinsa. Esityksen startti järjestetään la 5.3. klo 11-16 sekä su 6.3. 12.30-16

Lue lisää: Turun ylioppilasteatteri: Karjalan evakot

Tampere

Tampereen ylioppilasteatteri

“KULISSEISTA KADULLE?” -Varainkeruukampanja

Tampereen Ylioppilasteatteri aloitti perjantaina 21.1.2022 pienkeräyksen teatteritoiminnan tukemiseksi ja nyt on aika polkaista käyntiin myös varsinainen varainkeruukampanja, joka kulkee nimellä “Kulisseista kadulle?” Kampanja on käynnissä 20.4.2022 asti. Tänä aikana teatterimme sosiaalisen median kanavissa julkaistaan muistoja ja tärkeitä hetkiä TaYT:n jäseniltä läpi vuosien seuraajiemme nähtäviksi. Kutsumme myös kaikki katsojat ja kävijät mukaan muisteloihin teatterimme hyväksi. Onko jokin Tampereen Ylioppilasteatterin näytelmä tai tapahtuma jäänyt erityisesti mieleesi? Muistatko teatterin kauniit tilat kenties jo elokuvateatteri Ilveksen ajoilta? Jaa siis omat muistosi Tampereen Ylioppilasteatterista ja käytä kampanjan hashtageja #kulisseistakadulle #taytyymaksaavuokrat sekä teatterimme hashtagia #tampereenylioppilasteatteri

Lue lisää: Tampereen ylioppilasteatteri: Kulisseista kadulle?

Joensuu

Joensuun ylioppilasteatteri

Yhteistyössä Joensuun kaupunginteatterin kanssa: Fahrenheit 451

Joensuun kaupunginteatterin Fahrenheit 451 on ajankohtainen näyttämösovitus ja kotimainen kantaesitys Ray Bradburyn dystooppisen tieteiskirjallisuuden klassikosta. Esitys tehdään yhteistyönä, jossa Joensuun ylioppilasteatterilaisten edustaman sukupolven ymmärrys nykyajasta kohtaa kaupunginteatterin ammattilaisten kokemuksen teatterista. Ensi kertaa Joensuussa esitys valmistetaan alusta loppuun näiden teattereiden yhteistyönä. Joensuun ylioppilasteatterin jäsenet ovat mukana teoksen toteutuksessa sekä lavalla että sen ulkopuolella. Esityksen ensi-ilta on 19.2. Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä.

Lue lisää: Joensuun kaupunginteatteri/Joensuun ylioppilasteatteri: Fahrenheit 451

Helsinki:

Ylioppilasteatteri

Kielletty hedelmä

Kehutun Kielletty hedelmä -teoksen esitykset jatkuvat. Ylioppilasteatterin Studiossa nähdään kaikkien aikojen pilluspektaakkeli kun Liv Strömquistin sarjakuva Kielletty Hedelmä muuntautuu teatteriesitykseksi. Esitys käsittelee mm. römpsän riivaamia miehiä, häpyhuulia, orgasmia, kuukautisia ja häpeää. Kielletyn hedelmän esitykset jatkuvat 26.2. saakka.

Lue lisää: Ylioppilasteatteri: Kielletty hedelmä

Lauantaina 12.2.2022 klo 18.30 yleisölle on tarjolla paneelikeskustelu, jossa puhutaan vulvasta ja häpeästä.  Mukana keskustelemassa ovat toimittaja Ina Mikkola, koomikko Eve Kulmala, Ylioppilasteatterin toinen taiteellinen vastaava ja esityksen ohjaaja Jenni Korpela sekä seksuaalineuvoja Katja Välikangas. Keskustelu striimataan Ylioppilasteatterin Facebook-sivulla.

Lue lisää: Ylioppilasteatteri: Kielletty hedelmä -paneelikeskustelu

Helsingin Kellariteatteri

Juhlavuoden alastonkalenteri

Helsingin Kellariteatterin 65. juhlavuoden kunniaksi on tehty alastonseinäkalenteri, joka on sensuelli, taiteellinen sekä ennen kaikkea Kellariteatterin näköinen! Kalenterin kuvissa klitsulaiset poseeraavat inspiroituen teatterimme värikkäästä historiasta ja menneistä esityksistä.
Ostamalla kalenterin tuet Helsingin Kellariteatterin toimintaa!

Lue lisää: Helsingin Kellariteatterin alastonkalenteri

Ilves-Teatteri

Sarjalippu

Tue Ilves-Teatterin toimintaa, osta sarjalippu! Sarjalippu oikeuttaa kolmeen Ilves-Teatterin esitykseen ja on voimassa vuoden 2022 loppuun saakka.

Lue lisää: Ilves-Teatterin sarjalippu

SYTY tiedottaa

Puheenjohtajakokous

Perinteinen puheenjohtajakokous järjestetään viime vuoden tapaan etäyhteyksin. Kokouksessa teattereiden SYTY-edustajat ja puheenjohtajat kokoontuvat yhteen keskustelemaan liiton asioista, kuulemaan toisten kuulumisia ja kertomaan omia. Lisäksi tutustutaan tulevan kevään festivaalikaupunkiin. Lapin festivaalituottajat esittelevät esitystilat virtuaalisesti. Puheenjohtajakokous järjestetään 19.2. klo 13.00.


 • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…