Ylioppilasteatterifestivaali on peruttu

Ajankohtaista on 16 Mar , 2020

Ylioppilasteatteriliitto SYTYn hallitus on tehnyt Tampereen Ylioppilasteatterin esityksestä päätöksen, että kevään ylioppilasteatterifestivaalin perumisesta.

Tampereen Ylioppilasteatteri esitti SYTYn hallituksen kokouksessa 12.3. Tampereella 24.-26.4. järjestettävän festivaalin perumista ja siirtämistä kevääseen 2021 COVID-19-tilanteen vuoksi. Ensi vuoden festivaalin ajankohta ilmoitetaan mahdollisimman pian.

Sekä Tampere järjestävänä teatterina että liiton hallitus olivat yksimielisiä siitä, että riskien välttäminen on nyt prioriteetti. Ylioppilasteatterifestivaali kerää yhteen noin 300 teatterin tekijää ympäri Suomen. Emme halua asettaa jäseniämme ja yleisöä tilanteeseen, jossa viruksen leviäminen olisi hyvin otollista.

“Haluamme tarjota hyvän ja turvallisen paikan tehdä taidetta ja katsojillemme paikan, jossa nauttia esityksestä hyvillä mielin,” sanoo Tampereen Ylioppilasteatterin edustaja Iida Sahlman.

Ylioppilasteatteriliitto pahoittelee peruuntumisesta mahdollisesti koituvia hankaluuksia ja yleistä mielipahaa. Tilanteesta nousevat kysymykset voi osoittaa SYTYn puheenjohtaja Tiina Lampeénille (pj (at) syty.fi) tai Tampereen Ylioppilasteatterin Iida Sahlmanille (idajuulia (at) gmail.com).