Teatterintäyteinen helmikuu

Ajankohtaista on 3 Feb , 2020

Pohjoisesta etelään ja lännestä itään löytyy taas valtakunnan laadukkainta harrastajateatteria! Nappaa vinkit takataskuun.

Tammikuun loppupuolella SYTYn hallitus ja jäsenteattereiden edustajia tapasivat Tampereella tulevan festivaalin tiimoilta. Kaupunki teattertiloineen näytti kutsuvalta! Nyt onkin hyvä hetki laittaa muistiin myös ylioppilasteatterifestivaalin ajankohta kalenteriin. Syty Nääs -ylioppilasteatterifestivaali järjestetään 24.-26.4! Lue lisää täältä.

Oulu

Oulun ylioppilasteatterin VALONKANTAJA! on magiaa ja tanssia yhdistävä nykyteatteriesitys. Musiikki, tanssi ja rituaalit auttavat katsojaa tekemään matkaa läpi okkultistisen historian, joka ei kuitenkaan ole ihan tosi. Se kutsuu sisälle maailmaan, joka on harhainen mutta täynnä elämisen kauneutta. Teos on Toni Kandelinin ja Heidi Maria Huotarin okkultistisen trilogian kolmas osa. Maagista nykyteatteria on tarjolla Valvenäyttämöllä koko helmikuun ajan.

Lisätietoja: Oulun ylioppilasteatteri

Vaasa

Vaasan ylioppilasteatteri Rampin Nyt riittää käsittelee neljän itsenäisen pienoisnäytelmän voimin sitä, kun asiat menevät äärimmäisyyksiin ja mitä ongelmia tällainen toiminta voi saada aikaan. Näytelmä marssittaa lavalle sekä vanhoja ramppilaisia että viime syksynä otettuja upouusia kasvoja. Esityksen ensi-ilta on Rampilla 22.2.

Lisätietoja: Vaasan ylioppilasteatteri

Tampere

Helmikuussa 2020 Tampereen Ylioppilasteatterissa ensi-iltansa saa Aurinkotervehdys – tragikomedia, joka käsittelee terveyttä, totuutta ja auttamista. Aurinkotervehdyksen ensi-ilta on 15.2. Tampereen Ylioppilasteatterilla.

Lisätietoja: Tampereen ylioppilasteatteri

Joensuu

Joensuun ylioppilasteatterin perinteikäs Pisarat-lyhytnäytelmäkokonaisuus kantaa jo numeroa 17! Tänä vuonna Pisarat esitetään teemalla Arkistojen aarteita, sillä jokainen kokonaisuuden näytelmä on nähty jo aiemminkin. Ohjaajat ovat kukin saaneet tehtäväksi herättää vanhan tekstin henkiin ja luoda jotain uutta! Pisarat XVII: Arkistojen aarteita saa ensi-iltansa Kulttuuritehdas Siihtalassa 21.2.

Turku

Turun ylioppilasetatterissa esitetään Titus Andronicus, Shakespearen tragedia, joka on Suomessa nähty edellisen kerran 1980-luvun alkupuolella. Teos kuuluu Shakespearen varhaistuotantoon, ja sitä on kutsuttu jopa kirjailijan verisimmäksi teokseksi. Esitystaiteilija Vili von Nissisen sovittama teos tuo lavalle oman aikansa valtaistuinpelin sijoitettuna tulevaisuuden dystooppiseen maailmaan. Luvassa on herkullisen makaaberi farssi, jonka teemat purevat 2020-luvullakin, ehkä paremmin kuin omana aikanaan. Esityksiä Turun ylioppilasteatterilla on maaliskuulle saakka.

Lisätietoja: Turun ylioppilasteatteri

Helsinki

Ilves-Teatteri

Ilves-Teatteri jatkaa Käpylä 100 -juhlasarjaansa. Ruusu on minun lempikukkani kutsuu kokijansa yhteen juhlimaan ja herkistymään elämän voimaa sekä iloa ylläpitävien asioiden äärelle, joita puutarhat symboloivat. Pimeän ja synkän helmikuun keskelle rakentuu kolmen päivän mittaiset puutarhajuhlat värikkäänä oodina ja rakkauslauluna kauneudelle, rauhalle ja sen hauraudelle. Esityksen Ilves-Teatterilla 19.2., 20.2. ja 21.2., vain kolme esitystä!

Lisätietoja: Ilves-Teatteri

Helsingin Kellaeriteatteri

Kellariteatterin vuoden 2020 ensimmäinen esitys on Ponit nukkuvat öisin.

Miksi se olisi häpeällistä, kun katselijat eivät sitä sellaisena pidä?
– Aristofanes
Mitä useampia asioita ihminen häpeää, sitä kunniallisempi hän on.
– George Bernard Shaw
Taas saa hävetä silmät päästään.
– Äiti

Esityksen ensi-ilta on Kellariteatterilla 8.2.

Lisätietoja: Helsingin Kellariteatteri