Uutta vuotta!

Ajankohtaista on 4 Jan , 2022

Uusi vuosi ja alati muuttuvat teatterikujeet ovat täällä! Korona koettelee edelleen, ja joitain ikäviä peruutuksia on rajoitusten lisäksi tullut. Maskit naamalla ja koronapassi ojossa mennään kuitenkin teattereiden katsomoihin.

Helsinki

Ylioppilasteatteri

Kielletty hedelmä

Mikä on se, jota tavataan kutsua (osin virheellisesti) “naisen sukuelimeksi”? Siis rehellisesti, mikä se oikeastaan on ja miksi, MIKSI, ihmiskunnalla on niin järkyttävän monimutkainen viha-rakkaussuhde juuri tähän kehonosaan?

Ylioppilasteatterin Studiossa nähdään joulukuussa ensi-iltansa saanut kaikkien aikojen pilluspektaakkeli kun Liv Strömquistin sarjakuva Kielletty Hedelmä muuntautuu teatteriesitykseksi. Esitys käsittelee mm. römpsän riivaamia miehiä, häpyhuulia, orgasmia, kuukautisia ja häpeää. Kielletyn hedelmän 11.1.-19.1. näytökset on peruttu voimassaolevien koronarajoitusten vuoksi. Tammikuun ensimmäinen näytös järjestetään tämänhetkisten rajoitusten valossa perjantaina 21.1.

Lue lisää: Ylioppilasteatteri: Kielletty hedelmä

Joensuu

Joensuun ylioppilasteatteri

Murha teatterissa

Murha teatterissa on musiikin siivittämä murhamysteerikomedia, jossa erään teatterin jäsenet ovat päättäneet ryhtyä selvittämään erästä murhaa, joka on samaan aikaan jo tapahtunut ja toisaalta vasta tapahtumassa. Kuka murhasi ja kenet? Esityksiä Kulttuuritehdas Siihtalassa 23.1. saakka. Katsojilta vaaditaan koronapassia.

Lue lisää: Joensuun ylioppilasteatteri: Murha teatterissa

Tampere

Tampereen ylioppilasteatteri

Häpeä

Tunne, joka saa posket punoittamaan, maan jalkojen alta sortumaan ja sydämen jyskyttämään. Ajatukset vilisevät syyttämään: kunpa vain voisi toimia toisin tai olla toisenlainen. Tampereen Ylioppilasteatterin joulukuussa ensi-iltansa saanut näytelmä Häpeä kertoo ihmisten kiemuroinneista häpeän häkissä. Esityksiä 29.1. saakka.

Lue lisää: Tampereen ylioppilasteatteri – Häpeä