Syksy saa!

Ajankohtaista on 2 Sep , 2020

Kesä on jäänyt taa, joten katseet kohti kaatosateita ja pimeitä iltoja! Syyskuussa unohdetaan kesäteatteri ja siirrytään sisälavoille, myös pääsykokeet alkavat olla ajankohtaisia.

Helsinki

Ilves-Teatteri

Niceoletettu

Syyskuussa Ilveksellä nähdään Niceoletettu, joka on esitysluonnos (Work in progress) omasta tahdosta ja purkamattomista oletuksista. Se sisältää mahtailevaa lukudraamaa, omavaltaista pyllistelyä, tunnepuhetta ja yhden punaisen pahan nenän. Niceoletettu nähdään 5., 8. ja 9.9.

Lue lisää: Ilves-Teatteri: Niceoletettu

Pääsykokeet

Ilves-Teatterin pääsykokeet järjestetään 16.-20.9. Tuoreiden tupsukorvien valinta järjestetään kaksiosaisena, joista ensimmäinen etäyhtedellä.

Lue lisää: Ilves-Teatteri: Pääsykokeet

Kellariteatteri

Kevyet mullat

Anna Kirvesniemen käsikirjoittama ja ohjaama monologi Kevyet mullat on balladi inhimillisyyden taakasta ja ihmisestä, joka ajautuu sen painon alla harhaan. Se kyseenalaistaa addiktion ja päihderiippuvuuden stigmoja kohdaten addiktion rujoimmillaankin inhimillisenä tragediana. Esityksen ensi-ilta on 4.9.

Lue lisää: Kellariteatteri: Kevyet mullat

Pääsykokeet

Kellariteatterin pääsykokeet järjestetään 23.-27.9. Kellariteatteri on avoin kaikille 16-30-vuotiaille teatterista kiinnostuneille, ja tekemistä löytyy kaikilta teatterin osa-alueilta!

Lue lisää: Kellariteatteri: Pääsykokeet

Ylioppilasteatteri

Valintakokeet

Ylioppilasteatterin valintakokeet järjestetään 9.-13.9. Ylioppilasteatteri etsii sitoutuneita jäseniä, jotka teatterin tekemisen lisäksi ovat motivoituneita kehittämään teatteria, pitämään huolta sen tiloista ja moninaistamaan Suomen teatterikenttää.

Lue lisää: Ylioppilasteatteri: Valintakokeet

Jyväskylä

Jyväskylän ylioppilasteatteri

Saint/Janne

Pienoismusikaali Saint/Janne on oikeusmurha. Absurdissa oikeudenkäynnissä kuullaan hurjia syytöksiä, kummallisia todistuksia, venyviä totuuksia ja kohtuuttomia tunnustuksia. Esityksen keskiössä on Jeanne d’Arc -pyhimyksen lopun ajat. Jeanne oli aikansa soturitaistelija ja feministi, joka tuomittiin kerettiläisyydestä, kiihkoilusta ja ristiinpukeutumisesta. Saint/Jannen ensi-ilta Ilokivessä 20.9.

Oulu

Oulun ylioppilasteatteri

Isäni on rintakuva

Isäni on rinta kuva on draamakomedia siitä, kuinka kokemusten jakaminen on hankalaa ja kuinka vähän ihmisistä lopulta tietää. Jokaisella on tarve jakaa ajatuksiaan ja löytää yhteys toiseen ihmiseen. Kaikilla on paljon sanottavaa: yksi puhuu isänsä rintakuvalle, toinen saviselle korvalle tyynynsä alla ja kolmas ilmaisee pienen asian valtavien kiertoteitten kautta. Näytelmä ei ole arkirealismia, vaan jotain muuta. Esityksen ensi-ilta on 11.9. Valvenäyttämöllä.

Lue lisää: Oulun ylioppilasteatteri: Isäni on rintakuva

Pori

Porin ylioppilastetteri

PYTtipannu

PYTtipannu on Porin ylioppilasteatterin kauden aloitus ja uusien jäsenten tutustumistilaisuus. Rennossa illanvietossa tutustutaan teatterin toimintaan, ja se tarjoaa mahdollisuuden teatterin jäseneksi liittymiseen. PYTtipannu järjestetään 15.9. Anniksella.

Lue lisää: Porin ylioppilasteatteri: PYTtipannu