Marraskuu ei ole menetetty!

Ajankohtaista on 4 Nov , 2020

Toiveikkaan alkusyksyn jälkeen korona on taas saanut otettaan myös teatterielämästä. Ylioppilasteatterit ovat vastuullisia ja tekevät kaikkensa suojellakseen sekä esiintyjiä että yleisöä. Esityksiä on jouduttu perumaan jonkin verran, mutta aivan kaikkialla lavat eivät pimene. Tutustu teatterin turvallisuusohjeisiin etukäteen, pese kädet ja muista maskisuositukset!

Joensuu

Joensuun ylioppilasteatteri

Kellaribändi

Joensuun ylioppilasteatterin syksyssä kaikuu nuoruuden palo ja musiikin voima, kun Lara, Armi ja Manna matkaavat bändinsä kanssa kohti ensimmäistä keikkaa. Kellaribändin esitykset jatkuvat marraskuussa Kulttuuritehdas Siihtalassa.

Lue lisää: Joensuun ylioppilasteatteri: Kellariteatteri

Oulu

Oulun ylioppilasteatteri

Kesäyön unelma

William Shakespeare kirjoitti Kesäyön unelman yli neljäsataa vuotta sitten, mutta vanhasta tekstistä löytyy myös nykyaikana ajankohtaisia teemoja: Kuka saa rakastaa ja ketä? Keiden välinen rakkaus on hyväksyttävää, ja onko jollain valta päättää muiden rakkaudesta? Entä minkälainen on nykyaikana metsä, jossa yön pimeinä tunteina seikkaillaan? Oulun Ylioppilasteatterilla otetaan tästä klassikkokomediasta kaikki ilo irti näyttelijöiden kipittäessä kitaramusiikin säestyksellä seikkailusta toiseen. Kesäyön unelman ensi-ilta Valvenäyttämöllä 6.11.

Lue lisää: Oulun ylioppilasteatteri: Kesäyön unelma

Tampere

Tampereen ylioppilasteatteri

Aikuiskauppa

Aikuiskauppa on teatteriesitys sekä päivä Annan ja Oton elämässä. Otto opiskelee Lontoossa ja unelmoi suuria. Anna kirjoittaa päiväkirjaa ja tarkkailee katuliikennettä ikkunasta. Seinänaapuri vetää vessan ja putket kolisevat. Sateisella kadulla ei mikään liiku, mutta sitten vastaan kävelee pornokauppa. Aikuiskaupan esityksiä vielä marraskuussa Tampereen ylioppilasteatterilla.

Lue lisää: Tampereen ylioppilasteatteri: Aikuiskauppa

Turku

Turun ylioppilasteatteri

Cthulhun kutsu

Turun ylioppilasteatterin OFF-ohjelmistossa nähdään syksyllä 2020 H.P. Lovecraftin teokseen perustuva kauhunäytelmä Cthulhun kutsu. 1920-luvun Yhdysvalloissa äärimmäisen skeptinen Frances Thurston löytää edesmenneen setänsä jäämistöstä dokumentin otsikolla ”Cthulhu-kultti” ja siihen liittyvää tutkimusaineistoa. Perehtyessään setänsä materiaaleihin Frances alkaa epäillä, oliko tämän kuolema sittenkään luonnollinen. Hän päättää selvittää setänsä kuolemaa ympäröivät oudot asiat. Liittyvätkö nämä erikoisuudet toisiinsa vai onko kaikki pelkkää sairaan mielen fantasiaa? Ja mikä on tämä ”Cthulhu”? Cthulhun kutsun ensi-ilta Turun ylioppilasteatterilla 29.11.

Lue lisää: Turun ylioppilasteatteri: Cthulhun kutsu