Loppusyksyn hälinöitä

Ajankohtaista on 10 Nov , 2021

Marraskuu tuo tullessaan monenlaista teatteritaidetta!

Helsinki

Ilves-Teatteri

Ouroboros – Luopumisharjoituksia

Ouroboros – Luopumisharjoituksia on nautinnollisen riehakas kiiraskylpy. On vaikea osoittaa hetkeä, jolloin siirtyy siihen tai siitä pois. Ja tavaraa on kaikilla mittapuilla paljon: ankeriaita, aikaa, pinttymiä, jätevesiä, Sargassomerta ja aavikkoa. Mitä tahansa, kunhan sitä on liikaa. Menneisyyttäni, tulevaisuuttamme, vinttejä, siivouskomeroita, välitiloja, valveunta. Niitä olen kiertänyt kuin Ankerias kaivoaan. Loppujen aluksi haluaisin tietää, miksi täällä on aina niin sotkuista? Voisiko ylläpito aktivoitua? Kuka sua kylvettää? Esitys on löytänyt inspiraationlähteensä ainakin Patrik Svenssonin kirjasta Ankeriaan testamentti. Ouroboroksen ensi-ilta on 25.11.2021.

Lue lisää: Ilves-Teatteri: Ouroboros

Tampere

Tampereen ylioppilasteatteri

Kipinästä tuhkaksi

Kipinästä tuhkaksi on esitys, joka nostaa vihdoinkin kuuluville ja näkyville taidealalla vallitsevan ongelman: Burnout kulttuurin ihannoinnin ja sen romantisoinnin. Mitä käy nuorelle taiteilijan alulle, joka yrittää paineen alla tasapainoitella itsensä, aikataulujensa sekä taiteilijuudensa kanssa oman jaksamisensa kustannuksella? Kipinästä tuhkaksi esityksiä 14.11. asti.

Lue lisää: Tampereen ylioppilasteatteri: Kipinästä tuhkaksi

Turku

Turun ylioppilasteatteri

Pearly Gates Holiday Resort

”Kun vuosikymmenten lihallinen vaellus, raadanta ja jano, pettymykset, ahdistus ja pelko on onnistuneesti lusittu, on ihan oikein hieman hemmotella itseään. Uudistettu Pearly Gates Holiday Resort on virvoittava lähteesi, odottava satama juuri sinua varten! Upota varpaasi täydellisen lämpöiseen hiekkaan ja anna mielesi vaeltaa läpi ajan ja avaruuden, vapaana kolmiulotteisen maailman kahleista. Palvelumme on ensiluokkaista ja räätälöitävissä kaikkien toivomustesi mukaan. Mitä siis odotat – haudassa on aikaa nautiskella!” Keskiaikaisesta Jokamies-näytelmästä ammentava, surumielisen mielenvikainen Pearly Gates Holiday Resort kutsuu yleisönsä mukaan erään epätoivoisen myyntitykin viimeiselle matkalle ajan ja paikan tuolle puolen. Pearly Gates Holiday Resort esityksiä 20.11. asti.

Lue lisää: Turun ylioppilasteatteri: Pearly Gates Holiday Resort