Joulu tulla jollottaa!

Ajankohtaista on 1 Dec , 2020

Ylioppilasteattereiden joulukuu on melko hiljainen vallitsevasta tilanteesta johtuen. Joitain joulukuuksi suunniteltuja esityskausia on siirretty alkuvuoteen. Koronatilanne ei kuitenkaan ole täysin pysäyttänyt teatteritoimintaa. Katsomoihin mennessä on muistettava käsihygienia, turvavälit ja maskisuositukset. Kannustamme kaikkia nauttimaan kulttuurista turvallisesti ja terveellisesti!

Helsinki

Ylioppilasteatteri

Joulukalenteri

Ylioppilasteatterin menosta voi joulukuussa nauttia virtuaalisesti. Teatterin joulukalenterin luukut esittelevät Ylioppilasteatterin viime vuosikymmenten maistiasia arkistojen kätköistä.

Tutustu Ylioppilasteatterin joulukalenteriin tästä linkistä.

Tampere

Tampereen ylioppilasteatteri

Muuria ei ole

Tampereen ylioppilasteatterin Muuria ei ole on fyysinen tulevaisuuskuvitelma nuorista ihmisistä kriisin keskellä. Hyväksynnän hakeminen, toiveet ja unelmat, sekä inhimilliset halut sekoittuvat vihaan ja pelkoon kaiken romahtamisesta. Muuri on rakennettu jakamaan Suomi kahtia: Rannikkoon ja Ylänköön. Kun nämä kaksi maailmaa kohtaavat, syntyy voimakas vastakkainasettelu, sisällissota.

Lue lisää: Tampereen ylioppilasteatteri: Muuria ei ole

Turku

Turun ylioppilasteatteri

Cthulhun kutsu

Turun ylioppilasteatterin OFF-ohjelmistossa nähdään syksyllä 2020 H.P. Lovecraftin teokseen perustuva kauhunäytelmä Cthulhun kutsu. 1920-luvun Yhdysvalloissa äärimmäisen skeptinen Frances Thurston löytää edesmenneen setänsä jäämistöstä dokumentin otsikolla ”Cthulhu-kultti” ja siihen liittyvää tutkimusaineistoa. Perehtyessään setänsä materiaaleihin Frances alkaa epäillä, oliko tämän kuolema sittenkään luonnollinen. Hän päättää selvittää setänsä kuolemaa ympäröivät oudot asiat. Liittyvätkö nämä erikoisuudet toisiinsa vai onko kaikki pelkkää sairaan mielen fantasiaa? Ja mikä on tämä ”Cthulhu”?

Lue lisää: Turun ylioppilasteatteri: Cthulhun kutsu

SYTY tiedottaa

Syyskokous

SYTYn syyskokous järjestetään maanantaina 7.12. Joensuussa. Syyskokouksessa liitolle valitaan uusi hallitus, käsitellään toiminnantarkastajien lausunto ja hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Teattereiden edustajia kehotetaan osallistumaan kokoukseen etäyhteyksiä käyttäen. Ohjeet etäyhteyksien käyttöön osallistujat voivat pyytää puheenjohtajalta osoitteesta pj (a) syty.fi.

Ylioppilasteatterifestivaali 2021

SYTY tiedottaa Tampereella järjestettävän festivaalin mahdollisesta peruuttamisesta kuluvan kuun aikana. Asiasta keskustellaan liiton syyskokouksessa.

Tampereen ylioppilasteatteri on esittänyt huolensa koronan vaikutuksista kevään suurien tapahtumien järjestämiseen. SYTY ja Tampereen ylioppilasteatteri pyrkivät tekemään päätöksen festivaalin kohtalosta ja mahdollisesta korvaavasta ohjelmasta mahdollisimman pian.