Hiljainen helmikuu

Ajankohtaista on 2 Feb , 2021

Helmikuu on harvinaisen hiljainen johtuen pandemian tilanteesta. Monin paikoin kokonaisia esityskausia on jouduttu perumaan tai siirtämään hamaan tulevaisuuteen. Harrastajateattereiden tukeminen kaikin mahdollisin tavoin on näinä aikoina hyvin tärkeää. Monilla teattereilla on menossa lahjakortti- ja sarjalippukampanjoita, joiden avulla teatterin tulevaisuutta turvataan. Seuraa paikallisen ylioppilasteatterisi tiedotusta!

Joensuu

Joensuun ylioppilasteatteri

Jääpisarat

Talveen liittyvistä myyteistä, kansanperinteistä sekä Tove Janssonin Taikatalvi-teoksesta ammentava Jääpisarat-esitys tutkii aikaa, jolloin talvi taittuu kevääseen. Satumainen ja ritualistinen teos yhdistää fyysistä teatteria ja tanssia. Teos käsittelee siirtymää pimeydestä valoon sekä vuoden pimeimpään aikaan liitettyjä perinteitä, uskomuksia ja juhlapäiviä. Jääpisaroiden ensi-ilta 12.2. Kulttuuritehdas Siihtalassa.

Lue lisää: Joensuun ylioppilasteatteri: Jääpisarat

Rovaniemi

Lapin ylioppilasteatteri

Haltija-keiju-merenneito-maailman-vahvin-TYTTÖ

Haltija-keiju-merenneito-maailman-vahvin-TYTTÖ teoksessa kasvetaan aikuiseksi, mutta unohtamatta rakkautta kotikaupunkiin ja uskoa lentämiseen. Pitkästä aikaa ylioppilasteatterin lavalla nähdään musikaali, joka tuo katsojille ripauksen taikaa arjen keskelle.  Musikaalin hyvin tiivis esityskausi on 2.-6.2.

Lue lisää: Lapin ylioppilasteatteri: Haltija-keiju-merenneito-maailman-vahvin-TYTTÖ