Heinäkuiset hulinat

Ajankohtaista on 1 Jul , 2021

Heinäkuu on kesäteatterin juhlakuukausi! Etenkin eteläinen Suomi panee parastaan.

Helsinki

Ilves-Teatteri

Metsämaa

Metsämaa on satiirinen kuvaus nykyihmisen, tai tarkemmin sanottuna nykykaupunkilaisen, kompleksisesta luontosuhteesta. Teos pyrkii tuomaan esille nykykaupunkilaisen luontosuhteen ongelmakohtia kuitenkaan lankeamatta syyllistämiseen. Teos pyrkii aktiivisesti nostattamaan katsojissa ajatuksia ja pohdintaa koskien omaa luontosuhdetta. Metsämaan ensi-ilta on 22.7. Kumpulan Metsäteatterissa.

Lisätietoja: Ilves-Teatteri: Metsämaa

Kellariteatteri

Pieli

Pieli on surrealistinen yritys kommunikaatioon todellisuuden ja muiden ihmisten kanssa yksiön pimeydestä. Samalla se on myös sanaleikki ihmisen psyykestä: lohduttomasta tarpeesta löytää oma narratiivinsa omilla ehdoillaan. Esitykset jatkuvat Kellariteatterilla 16.7. saakka.

Lisätietoja: Kellariteatteri: Pieli

Ylioppilasteatteri

REALITY 2O21 – Summer of Love

REALITY 2021 – Summer Of Love on absurdi sukellus epätodelliseen maailmaan, joka elää meidän fantasioistamme. Esitys käsittelee reality-formaattien ongelmallisuutta, koukuttavuutta sekä niiden ylläpitämiä normeja ja stereotypioita. Se on yhtä aikaa sekä ylistys että kritiikki ja kysyy, voisiko kuvaa vielä hieman laajentaa. Esityksen ensi-ilta on 10.7. Mustikkamaan kesäteatterissa.

Lisätietoja: Ylioppilasteatteri: REALITY 2021

Turku

Turun ylioppilasteatteri

Kellokosken prinsessa

Kellokosken psykiatrisessa sairaalassa asui 50 vuoden ajan potilas nimeltä Anna Lappalainen, joka väitti kiven kovaa olevansa prinsessa. Todellisuudessa Anna Lappalainen oli kymmenessä eri sijaisperheessä kasvanut, esiintyjänä ja hierojana itsensä elättänyt kuopiolainen, joka päätyi kolmekymppisenä psykiatriseen sairaalaan levottomuuden ja aggressiivisen käytöksen vuoksi. Vaikka Prinsessa oli sairas ja joutui
käymään monia erilaisia hoitomuotoja läpi, hän oli hyvin onnellinen. Elämänmyönteisellä ja valovoimaisella persoonallaan Anna paransi merkittävästi koko yhteisönsä elämää. Alina Kilpisen käsikirjoitus pohjautuu tositapahtumiin ja Kellokosken prinsessa -teokseen. Kellokosken prinsessan ensi-ilta on 15.7. Vanhalinnan Kartanoravintolan vintillä.

Lisätietoja: Turun ylioppilasteatteri: Kellokosken prinsessa

Ohjelmistohaku

Turun ylioppilasteatterin ohjelmistohaku vuodelle 2022 on meneillään. Teatteri etsii kolmea produktiota pääohjelmistoonsa. Haku päättyy 6.7.

Lisätietoja: Turun ylioppilasteatteri: Ohjelmistohaku

Kesäkurssit

Turun ylioppilasteatteri järjestää kaikille avoimia lyhytkursseja läpi kesän. Monipuolinen kurssitarjonta sisältää kaikenlaisia sisältöjä teatterin eri osa-alueilta.

Lisätietoja: Turun ylioppilasteatteri: Kesäkurssit

Vaasa

Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi

Robin Hood

Sherwoodin iloiset veikot pääsevät tänä vuonna lavalle, kun Rampin kesäteatterissa nähdään kaupunginteatterin lavalta tunnetun Oiva Nuojuan ohjaama vauhdikas musiikkinäytelmä Robin Hood! Kaikkien tunteman sankarihahmon yllä leijuu mysteerien viitta. Kuka Robin Hood on, ja ketä ovat Iloiset veikot? Onko Robin Hoodia edes olemassa, vai onko hän pelkkä sankaritarina?

Lisätietoja: Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi: Robin Hoob