Festarikuu!

Ajankohtaista on 7 Apr , 2022

Huhtikuussa 2019 ylioppilasteatterilaiset kokoontuivat Lappeenrantaan viettämään kevään hauskinta ja antoisinta viikonloppua SYTY-festivaalin merkeissä. Sitten eivät kokoontuneetkaan seuraavina vuosina. Piti mennä Tampereelle. Mutta nyt! Tässä kuussa se tapahtuu! Lapin ylioppilasteatterin lämmin syli on avoinna muiden ylioppilasteatterien tulla… ja jäädä. Palataan festivaaliin myöhemmin, koska muutakin tapahtuu.

Helsinki

Ilves-Teatteri

Rikki

Välitila, jota elämäksi kutsutaan, konkretisoituu kuoleman odotussalissa. Sävyt haalistuvat, jolloin tärkein paljastuu. Äiti ja tytär. Hoitaja ja hoidettava. Läsnä ja poissa. Mennyttä ei voi enää muuksi muuttaa, mutta voiko rakkautta ilmaista ilman sanoja? Mikä voisi murtaa äidin ja tyttären välisen jään? Esitys on Jessica Salon taiteellinen lopputyö teatteri-ilmaisun ohjaajan opinnoissa. Näytelmä sisältää nykynukketeatteria. Esityksen ensi-ilta on tänään, mutta muitakin esityksiä on, ällös peljätkö.

Lue lisää: Ilves-Teatteri: Rikki

Jyväskylä

Jyväskylän ylioppilasteatteri

Tyttö tinapurkissa

Tyttö tinapurkissa on Tennessee Williamsin Kissa kuumalla katolla -klassikosta inspiroitunut näytelmä kertoo umpikujista ja elämättä jääneistä elämistä. Se on kertomus eksistentiaalisesta kriisistä ja ajan rajallisuudesta sekä säilykepurkkitehtaasta, joka uhkaa purkittaa niin vapauden kuin sitä tavoittelevatkin. Esityksen ensi-ilta on 10.4.2022.

Lue lisää: Jyväskylän ylioppilasteatteri: Tyttö tinapurkissa

Lappeenranta

Lappeenrannan ylioppilasteatteri ActI

Rooleissa

Lappeenrannan Ylioppilasteatterin aktiivit ovat vuoden verran työstäneet esitykseksi tekstejä ihmiselämän muuttuvien roolien teemoista. Varsinkin poikkeustilan aikana on täytynyt pysähtyä kysymään, mitä silloin tapahtuu, kun normaalit roolit pudotetaan pois. Seuraako vapautus, jatkuuko oravanpyörä, jatkuvatko häpeä ja muut hankalat tunteet? Onko leikille aikaa ja tilaa? Rooleissa on kolmen erillisen osan kokonaisuus, jossa aihetta käsitellään eri näkökulmin ja eri tyylilajein. Esityksen ensi-ilta on 23.4. Rovaniemellä, SYTY-festivaalilla! Lappeenrannassa esityksen voi nähdä 7. ja 8. toukokuuta.

Lue lisää: ActI: Rooleissa

Oulu

Oulun ylioppilasteatteri

Tuoretiski: Kolkyt

Ero käynnistää Noorassa prosessin, joka saa hänet pohtimaan valintojaan. Millaista olisi deittailu sovellusten maailmassa? Olenko yllättävästi eroottinen? Lyhytnäytelmässä seurataan yhden illan tapahtumia, jonka aikana ystävykset pyristelevät irti yhteiskunnan odotuksista. Huumoria tihkuvan näytelmän lavalla loistavat Oulun Ylioppilasteatterin uudet tulokkaat. Tuoretiskin esityksiä vielä huhtikuun puolella.

Lue lisää: Oulun ylioppilasteatteri: Tuoretiski: Kolkyt

Tampere

Tampereen ylioppilasteatteri

Väkivaltakunta

Väkivaltakunta action-komedia näyttää vaihtoehtoisen todellisuuden siitä, mitä tapahtuu kun maapallon kansalaiset kyllästyvät politiikan hitaisiin väyliin ja kaoottiseen väkivaltaan ympäri maailmaa. Koko planeetan väki järjestäytyy maailmaan, jossa kaikki konfliktit ratkaistaan hyvin organisoidun väkivallan avulla. Esityksen voi nähdä huhtikuun aikana muutaman kerran.

Lue lisää: Tampereen ylioppilasteatteri: Väkivaltakunta

Vaasa

Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi

RamppiTV

Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi palaa tauoltaan täysin uudenlaisella produktiolla! RamppiTV on uuden keskusteluohjelman ensimmäinen jakso. Kolme vierasta, hieman musiikkia, sivistynyttä keskustelua päivän polttavista aiheista. Ei taida olla todennäköistä, että mikään menisi vikaan. RamppiTV:n ensi-ilta on 12.4.

Lue lisää: Ramppi: RamppiTV

Rovaniemi

Lapin ylioppilasteatteri

Tulen ja jään ylioppilasteatterifestivaali 22.-24.4.2022

Ihanaa! Meillä on vihdoin festari! Katso video!

Ylioppilasteatterilaiset ympäri Suomen kerääntyvät tänä keväänä Rovaniemelle nauttimaan festivaalitunnelmasta. Esityksiä nähdään useita ja hauskaa pidetään varmasti!

Ota seurantaan Ylioppilasteatterifestivaalin sosiaaliset mediat:

Seuraa Facebookissa ja klikkaa tästä tapahtumaan.

Myös Instagram: @ylioppilasteatterifestivaali

Festivaalin ohjelma julkaistaan aivan tuota pikaa… Seuraa ilmoitteluamme!

SYTY tiedottaa

Kevätkokous

Ylioppilasteatteriliitto SYTYn sääntömääräinen kevätkokous järjestetään festivaalin yhteydessä 22.4. klo 15.00 osoitteessa Hallituskatu 20, Rovaniemi.

Teatteritekopalkinto

Hae ylioppilasteatteritekopalkintoa!

Ylioppilasteatteriliitto SYTY ry jakaa Rovaniemen SYTY-festivaalilla kauden 2021–2022 teatteritekopalkinnon. Hakuaika palkinnolle alkaa välittömästi ja päättyy 20.4 2022.

Mikä sitten voi olla vuoden ylioppilasteatteriteko?

Tärkein kriteeri on, että ehdokkaan tulee jotenkin henkiä ylioppilasteatterihenkeä. Teko voi liittyä suoraan teatteritaiteeseen, taikka sitten ei. Kaikki teatteritoimintaa tai -yhteisöä kehittänyt teko voi olla palkinnon arvoinen! Tulkitse tätä ohjetta laveasti. Ehdotuksen takana voi olla yksittäinen henkilö, produktio, työryhmä tai koko teatterin väki.

Jokainen SYTYn jäsenteatteri voi asettaa yhden oman ehdokkaansa kisaan vuoden teosta. Ainoa ehto on, että teon tulee olla tapahtunut vuosien 2021 tai 2022 aikana (1.1.2021–21.4.2022).

Hakemuksen tulee olla maksimissaan noin yhden A4:n mittainen (Times New Roman 12, riviväli 1,5 -tyyppisesti). Esittele ja perustele. Lähetä ehdotus sähköpostilla hallituksen listalle hallitus (at) syty.fi

Palkinnon saajasta päättää SYTYn hallitus. Päätös tehdään festarikokouksessa 22.4. ja julkistetaan festivaalin päätöstilaisuudessa sunnuntaina 24.4.

Jos on jotain kysyttävää, ota yhteyttä tiedotusvastaavaan osoitteeseen kivimaki.netta (at) gmail.com