Juhuu, elokuu!

Ajankohtaista on 3 Aug , 2020

Kesä lähestyy loppuaan, mutta teatteritarjonta säilyy runsaana. Kesäteatterikausi yltää hyvin vielä elokuun myöhäishelteille, joten tassua toisen eteen ja teatteriin!

Helsinki

Ilves-Teatteri

Ilves-Teatterin lavalla ensi-iltansa saa Bio Rio. Se on audiovisuaalinen ja kokemuksellinen installaatio/esitys, joka tutkii korttelielokuvateatterin tunnelmaa ja sen vaikutusta Käpylän yhteisölle. Teos ammentaa 70-luvulta ja Sampsantiellä nykyisen Ilves-Teatterin tiloissa aina vuoteen 1972 asti toimineesta elokuvateatteri Bio Riosta.

Esityksen ensi-ilta on 12.8.

Ylioppilasteatteri

Ylioppilasteatterin ohjelmistossa jatkuu Kesätyöpaikka – mitä emme tahdo emme tee -esitys, joka tutkii työtä ja työn haittoja. Se on luontopolku ja utopiakonsertti, jossa hoidetaan kasvimaata, opiskellaan uutta talousjärjestelmää ja vetelehditään haitarin laulaessa. Esitys on valmistettu poikkeuksellisissa olosuhteissa Ylioppilasteatterin kärvistellessä talousvaikeuksissa ja koronapandemian ravisuttaessa maailmaa.

Kesätyöpaikan esitystekstiä on tuotettu kaikille avoimessa Vapaan kirjoittamisen klubissa, joka järjestettiin huhtikuussa 2020 Työstäkieltäytyjäliiton ja Ylioppilasteatterin yhteisessä virtuaalitapahtumassa Työstäkieltäytymistoimistossa.

Kesätyöpaikan esitykset jatkuvat Mustikkamaan kesäteatterissa 15.8. saakka.

Tampere

Tampereen ylioppilasteatteri

Tampereen ylioppilasteatterin VERSUMI-teoskokonaisuus on taidenäyttely tai ainakin sellaiselta muotoa lainaava kokonaisuus kuvia, ääniä, rojua, liikkeitä ja kokemuksia ajasta, jona kaikki on yllättäen toisin.

VERSUMI on harmoninen kaaos utopian ja dystopian välissä, ikkuna mielen sisään kun ulkona jyllää myrsky. Teoskokonaisuus on lisäksi matka kuluttamisen tuolle puolen: kaikki teoksissa käytettävä materia on hankittu kierrätettynä, roskalavoilta tai ryöväämällä.

VERSUMI on avoinna 7.-12.8.

Turku

Turun ylioppilasteatteri

Turun ylioppilasteatteri MEDEIA yms. on työryhmälähtöinen monologiteos, joka tutkii sukupuolten välistä tasa-arvoa antiikin Kreikan mytologian naiskuvan kautta.

Lavalla äänen saavat ne, joiden tarina on luomisesta saakka tullut miehen suusta. Antiikin ajan naiskuvaa pohditaan nykyajan näkökulmasta. Ovatko asiat muuttuneet paremmaksi vai kenties kulkeneet huomaamattomia, kohtalokkaita askeleita taaksepäin?

MEDEIA yms. -esitykset jatkuvat Liedon Vanhalinnassa 9.8. saakka.

Vaasa

Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi

Rampin kesäteatterissa jatkuu Risto Räppääjä ja villi kone. Musiikkinäytelmä perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan supersuositun kirjasarjan kahdeksanteen osaan. Kesäloma on alkanut, Risto on lukittautunut omaan huoneeseensa. Riston paras ystävä, naapurin Nelli Nuudelipää, turhautuu ja odottaa pääsevänsä poptähti Ville Pyryn konserttiin. Risto pysyttelee vain omissa oloissaan, ja popsii päivät pitkät Rauha-tädin valmispitsoja. Mikä Ristoa oikein vaivaa?

Risto Räppääjä ja villi kone -musiikkinäytelmää esitetään Tropiclandian rannassa 9.8. saakka.