Heinäkuiset hulinat

Heinäkuu on kesäteatterin juhlakuukausi! Etenkin eteläinen Suomi panee parastaan.

Helsinki

Ilves-Teatteri

Metsämaa

Metsämaa on satiirinen kuvaus nykyihmisen, tai tarkemmin sanottuna nykykaupunkilaisen, kompleksisesta luontosuhteesta. Teos pyrkii tuomaan esille nykykaupunkilaisen luontosuhteen ongelmakohtia kuitenkaan lankeamatta syyllistämiseen. Teos pyrkii aktiivisesti nostattamaan katsojissa ajatuksia ja pohdintaa koskien omaa luontosuhdetta. Metsämaan ensi-ilta on 22.7. Kumpulan Metsäteatterissa.

Lisätietoja: Ilves-Teatteri: Metsämaa

Kellariteatteri

Pieli

Pieli on surrealistinen yritys kommunikaatioon todellisuuden ja muiden ihmisten kanssa yksiön pimeydestä. Samalla se on myös sanaleikki ihmisen psyykestä: lohduttomasta tarpeesta löytää oma narratiivinsa omilla ehdoillaan. Esitykset jatkuvat Kellariteatterilla 16.7. saakka.

Lisätietoja: Kellariteatteri: Pieli

Ylioppilasteatteri

REALITY 2O21 – Summer of Love

REALITY 2021 – Summer Of Love on absurdi sukellus epätodelliseen maailmaan, joka elää meidän fantasioistamme. Esitys käsittelee reality-formaattien ongelmallisuutta, koukuttavuutta sekä niiden ylläpitämiä normeja ja stereotypioita. Se on yhtä aikaa sekä ylistys että kritiikki ja kysyy, voisiko kuvaa vielä hieman laajentaa. Esityksen ensi-ilta on 10.7. Mustikkamaan kesäteatterissa.

Lisätietoja: Ylioppilasteatteri: REALITY 2021

Turku

Turun ylioppilasteatteri

Kellokosken prinsessa

Kellokosken psykiatrisessa sairaalassa asui 50 vuoden ajan potilas nimeltä Anna Lappalainen, joka väitti kiven kovaa olevansa prinsessa. Todellisuudessa Anna Lappalainen oli kymmenessä eri sijaisperheessä kasvanut, esiintyjänä ja hierojana itsensä elättänyt kuopiolainen, joka päätyi kolmekymppisenä psykiatriseen sairaalaan levottomuuden ja aggressiivisen käytöksen vuoksi. Vaikka Prinsessa oli sairas ja joutui
käymään monia erilaisia hoitomuotoja läpi, hän oli hyvin onnellinen. Elämänmyönteisellä ja valovoimaisella persoonallaan Anna paransi merkittävästi koko yhteisönsä elämää. Alina Kilpisen käsikirjoitus pohjautuu tositapahtumiin ja Kellokosken prinsessa -teokseen. Kellokosken prinsessan ensi-ilta on 15.7. Vanhalinnan Kartanoravintolan vintillä.

Lisätietoja: Turun ylioppilasteatteri: Kellokosken prinsessa

Ohjelmistohaku

Turun ylioppilasteatterin ohjelmistohaku vuodelle 2022 on meneillään. Teatteri etsii kolmea produktiota pääohjelmistoonsa. Haku päättyy 6.7.

Lisätietoja: Turun ylioppilasteatteri: Ohjelmistohaku

Kesäkurssit

Turun ylioppilasteatteri järjestää kaikille avoimia lyhytkursseja läpi kesän. Monipuolinen kurssitarjonta sisältää kaikenlaisia sisältöjä teatterin eri osa-alueilta.

Lisätietoja: Turun ylioppilasteatteri: Kesäkurssit

Vaasa

Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi

Robin Hood

Sherwoodin iloiset veikot pääsevät tänä vuonna lavalle, kun Rampin kesäteatterissa nähdään kaupunginteatterin lavalta tunnetun Oiva Nuojuan ohjaama vauhdikas musiikkinäytelmä Robin Hood! Kaikkien tunteman sankarihahmon yllä leijuu mysteerien viitta. Kuka Robin Hood on, ja ketä ovat Iloiset veikot? Onko Robin Hoodia edes olemassa, vai onko hän pelkkä sankaritarina?

Lisätietoja: Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi: Robin Hoob


 • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…