Ei yhtään ikävä lokakuu

On taas vettä virrannut Pielisjoessa sitten edellisen päivityksen. Oonko minä käyttänyt tuon sanonnan jo aiemmin? Ehkä, mutta sellaista on elämä teatterissakin; toistoa toiston perään. Syys- ja lokakuussa teattereissa on pidetty pääsykokeita, ja tohina vuodenvaihteen projektien ympärillä on alkanut. Pari ensi-iltaa putoaa lokakuulle kuitenkin… Mutta ensin hetki siitä, mitä SYTYllä on mielessä!

SYTY etsii uutta graafista ilmettä

Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä?

Mitä uusi ilme sisältää?

 •  uusi logo
 •  värimaailma
 •  uusi fontti voisi myös tehdä terää

Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista ja itsensä näköistä teatteritaidetta. SYTYn tärkein tehtävä on edustaa kaikkia jäseniään tasapuolisesti. 

Millainen ilme kuvastaa ylioppilasteatterihenkeä; värikästä, hauskaa, vakavaa, perinteistä, modernia, ihmeellistä? Vain mielikuvitus (ja tekninen toteutus) on rajana.

Vanhaa logoa voi käyttää lähtökohtana tai lähteä ihan uusille urille.

Toimita meille ehdotuksesi logosta, fontista ja väreistä. 

Toiveena on, että ehdotus logosta tulisi valmiina pdf, png ja jpg -muodoissa kaikissa mahdollisissa värivaihtoehdoissa, jotta se voitaisiin heti ottaa käyttöön. 

Logo:

 • kuvastaa ylioppilasteattereiden asennetta ja ylioppilasteatterihekeä
 •  selkeä, voidaan käyttää sekä värillisenä että mustavalkoisena
 • yksi tai kaksi pääväriä
 •  voi sisältää tekstiä tai olla pelkkä kuva

 Fontti

 • ilmainen fonttiperhe, Esim. Google fonts tarjoaa useita ilmaisia fontteja
 • helposti luettava ja selkeä, käyttökohteet voivat olla hyvin monipuoliset

Kaikessa on otettava huomioon se, että SYTY on velvoitettu toimimaan saavutettavasti, sillä saamme valtiollista rahoitusta.

Kun graafinen ilme uudistuu, haluamme uudista myös liiton verkkosivut. Jos olet ilmeen lisäksi kiinnostunut myös verkkosivujen luomisesta (esim. WordPress-pohjaiset), mainitse myös siitä.

Ilmeen suunnittelusta ja toteutuksesta SYTY maksaa nimellisen korvauksen.

Lähetä ehdotuksesi osoitteeseen 25.11. klo 14 mennessä osoitteeseen pj(at)syty fi

 • logo (pdf, jpg, png) mahdollisine väreineen
 • fontti
 • mahdolliset graafiset ohjeet
 • kiinnostaako myös verkkosivujen uudistaminen?

Ilmoitus PDF-tiedostona tästä linkistä.

Lokakuun ohjelmistoa

Joensuun ylioppilasteatteri

Optophobia & Kulissielämää

Joensuun ylioppilasteatterin Optophobia & Kulissielämää tuo kaksi hyvin erilaista tarinaa yleisön eteen monologien muodossa.

Optophobia
Kun valot sammuvat, mitä näet? Tyhjyyden suuren meren, joka jatkuu loputtomiin? Vai kenties viidakon täynnä ajatuksia, joita et halunnut itsesi näkevän tai muistavan? Optophobia kaivaa esiin sen, mikä oli tukahdutettu. Sen ikävyyden, jota et halunnut muiden näkevän. Haluat vain pitää silmäsi kiinni, etkä avata niitä. Sillä se, mitä et näe, ei ole olemassa. Vai onko?

Kulissielämää
Pekka tapaa pitkästä aikaa vanhan lukiotoverinsa Mikon, ja he juttelevat olutlasillisen ääressä kuulumisistaan. Omasta elämästään rehellisesti kertominen ei kuitenkaan ole ikiopiskelija-Pekalle vaihtoehto, vaan kuulumisia väritetään reilulla otteella. Pekan tarinaa vauhdittaa päänsisäinen keskustelu, josta paljastuu hänen elämänsä todellinen laita.

Esityksen ensi-ilta on 7.10. Kulttuuritehdas Siihtalassa.

Lisätiedot: Joensuun ylioppilasteatteri

Oulun ylioppilasteatteri

Näytelmähaku 2024

OYT on historiansa aikana toteuttanut niin perinteistä kuin kokeilevampaakin teatteria aina ajan hermolla pysytellen. Kantaaottava, ravisteleva ja räväkkä ovat teatterin avainsanoja. Hae siis rohkeasti!

Näytelmä toteutetaan Kulttuuritalo Valveella. Harjoitusten toivotaan alkavan tammikuussa.

Oulun ylioppilasteatteri ottaa vastaan:

– Ohjaustarjouksia
– Näytelmä- ja ohjaustarjouksia
– Näytelmätarjouksia

Lähetä vapaamuotoinen näytelmätarjouksesi sähköpostitse osoitteeseen oyt (at) oulunylioppilasteatteri.fi 31.10.2023 mennessä.

Lisätiedot: Oulun ylioppilasteatteri

Turun ylioppilasteatteri

Työnlausujat

Työnlausujat-nykyteatteriesitys on mahtipontinen dokumentaarinen tutkielma teatterintekijä Elli Tompurin (1880–1962) johtamasta työläiskuorosta. Räväkän Tompurin ohjaama Työnlausujat-puhekuoro toimi vuosina 1935–1940 ja lausui työläisrunoutta. Turun ylioppilasteatterin esitys Työnlausujat tuo yleisön eteen spektaakkelimaisen liikkeellisen ja lausunnallisen tulkinnan alkuperäisestä kuorosta. Esitys on Työnlausujat-kuoron hengessä yhteiskunnallinen ja kantaaottava. Esityksen tekstin ovat kirjoittaneet ja koonneet kesän 2023 aikana teoksen ohjaaja Emmi Ihalainen yhdessä esiintyjien kanssa. Esityksiä koko lokakuun ajan!

Lisätiedot: Turun ylioppilasteatteri


 • Talven tarjontaa!
  Talven tarjontaa!

  Helmikuu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Kaikenlaista on tapahtunut ja tapahtuu! SYTY tiedottaa Puheenjohtajakokous Vaasassa 20.1.2024 Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi Vaasassa pj-kokouksen yhteydessä. Puheenjohtaja: Netta Kivimäki Varapuheenjohtaja: Roosa Partanen Sihteeri: Tiina Lampén Talousvastaava: Pekka Holopainen Tiedotusvastaava: Katariina Kayser Kehityspäällikkö: Jussi Salminen Hallituksen muut jäsenet: Masi Kähkönen, Juuso Suihkonen ja Mirko Arkimaa Kokouksessa Student Teatern i Åbo ilmoitti…


 • Joulukuun menoja

  Vaikka joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia, ehtii vielä teatteriin! Helsinki llves-Teatteri Equiphilia Equiphilia on työryhmälähtöinen rakkaudentäyteinen esitys, joka kuljettaa katsojansa halki tunteiden ja vaiheiden, helmeillen henkilöstä, kohtauksesta, asetelmasta ja taiteenlajista toiseen. Equiphilia on Ilves-teatterin syksyn 2023 uusien jäsenten produktio. Se on kimara devising-menetelmällä luotuja ja löydettyjä hetkiä, tunteita, aloitteita sekä lopetuksia. Kun poistut Equiphiliasta, Käpylän entisen hevostallin…


 • Marraskuisia meininkejä!
  Marraskuisia meininkejä!

  Tähän tulee joku mukava pätkä. SYTY etsii uutta graafista ilmettä Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä? Mitä uusi ilme sisältää?  uusi logo  värimaailma  uusi fontti voisi myös tehdä terää Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista…