On taas vettä virrannut Pielisjoessa sitten edellisen päivityksen. Oonko minä käyttänyt tuon sanonnan jo aiemmin? Ehkä, mutta sellaista on elämä teatterissakin; toistoa toiston perään. Syys- ja lokakuussa teattereissa on pidetty pääsykokeita, ja tohina vuodenvaihteen projektien ympärillä on alkanut. Pari ensi-iltaa putoaa lokakuulle kuitenkin… Mutta ensin hetki siitä, mitä SYTYllä on mielessä!
SYTY etsii uutta graafista ilmettä
Vaikka liiton hallitus pystyy moneen temppuun ja taikaan, tähän me emme pysty yksin. Autatko sinä meitä?
Mitä uusi ilme sisältää?
- uusi logo
- värimaailma
- uusi fontti voisi myös tehdä terää
Suomen ylioppilasteatteriliitto on ylioppilasteattereiden kattojärjestö, johon kuuluu 15 jäsenteatteria eri puolilta Suomea. Jäsenteatterit tekevät kaikki monipuolista ja itsensä näköistä teatteritaidetta. SYTYn tärkein tehtävä on edustaa kaikkia jäseniään tasapuolisesti.
Millainen ilme kuvastaa ylioppilasteatterihenkeä; värikästä, hauskaa, vakavaa, perinteistä, modernia, ihmeellistä? Vain mielikuvitus (ja tekninen toteutus) on rajana.
Vanhaa logoa voi käyttää lähtökohtana tai lähteä ihan uusille urille.
Toimita meille ehdotuksesi logosta, fontista ja väreistä.
Toiveena on, että ehdotus logosta tulisi valmiina pdf, png ja jpg -muodoissa kaikissa mahdollisissa värivaihtoehdoissa, jotta se voitaisiin heti ottaa käyttöön.
Logo:
- kuvastaa ylioppilasteattereiden asennetta ja ylioppilasteatterihekeä
- selkeä, voidaan käyttää sekä värillisenä että mustavalkoisena
- yksi tai kaksi pääväriä
- voi sisältää tekstiä tai olla pelkkä kuva
Fontti
- ilmainen fonttiperhe, Esim. Google fonts tarjoaa useita ilmaisia fontteja
- helposti luettava ja selkeä, käyttökohteet voivat olla hyvin monipuoliset
Kaikessa on otettava huomioon se, että SYTY on velvoitettu toimimaan saavutettavasti, sillä saamme valtiollista rahoitusta.
Kun graafinen ilme uudistuu, haluamme uudista myös liiton verkkosivut. Jos olet ilmeen lisäksi kiinnostunut myös verkkosivujen luomisesta (esim. WordPress-pohjaiset), mainitse myös siitä.
Ilmeen suunnittelusta ja toteutuksesta SYTY maksaa nimellisen korvauksen.
Lähetä ehdotuksesi osoitteeseen 25.11. klo 14 mennessä osoitteeseen pj(at)syty fi
- logo (pdf, jpg, png) mahdollisine väreineen
- fontti
- mahdolliset graafiset ohjeet
- kiinnostaako myös verkkosivujen uudistaminen?
Ilmoitus PDF-tiedostona tästä linkistä.
Lokakuun ohjelmistoa
Joensuun ylioppilasteatteri
Optophobia & Kulissielämää
Joensuun ylioppilasteatterin Optophobia & Kulissielämää tuo kaksi hyvin erilaista tarinaa yleisön eteen monologien muodossa.
Optophobia
Kun valot sammuvat, mitä näet? Tyhjyyden suuren meren, joka jatkuu loputtomiin? Vai kenties viidakon täynnä ajatuksia, joita et halunnut itsesi näkevän tai muistavan? Optophobia kaivaa esiin sen, mikä oli tukahdutettu. Sen ikävyyden, jota et halunnut muiden näkevän. Haluat vain pitää silmäsi kiinni, etkä avata niitä. Sillä se, mitä et näe, ei ole olemassa. Vai onko?
Kulissielämää
Pekka tapaa pitkästä aikaa vanhan lukiotoverinsa Mikon, ja he juttelevat olutlasillisen ääressä kuulumisistaan. Omasta elämästään rehellisesti kertominen ei kuitenkaan ole ikiopiskelija-Pekalle vaihtoehto, vaan kuulumisia väritetään reilulla otteella. Pekan tarinaa vauhdittaa päänsisäinen keskustelu, josta paljastuu hänen elämänsä todellinen laita.
Esityksen ensi-ilta on 7.10. Kulttuuritehdas Siihtalassa.
Lisätiedot: Joensuun ylioppilasteatteri
Oulun ylioppilasteatteri
Näytelmähaku 2024
OYT on historiansa aikana toteuttanut niin perinteistä kuin kokeilevampaakin teatteria aina ajan hermolla pysytellen. Kantaaottava, ravisteleva ja räväkkä ovat teatterin avainsanoja. Hae siis rohkeasti!
Näytelmä toteutetaan Kulttuuritalo Valveella. Harjoitusten toivotaan alkavan tammikuussa.
Oulun ylioppilasteatteri ottaa vastaan:
– Ohjaustarjouksia
– Näytelmä- ja ohjaustarjouksia
– Näytelmätarjouksia
Lähetä vapaamuotoinen näytelmätarjouksesi sähköpostitse osoitteeseen oyt (at) oulunylioppilasteatteri.fi 31.10.2023 mennessä.
Lisätiedot: Oulun ylioppilasteatteri
Turun ylioppilasteatteri
Työnlausujat
Työnlausujat-nykyteatteriesitys on mahtipontinen dokumentaarinen tutkielma teatterintekijä Elli Tompurin (1880–1962) johtamasta työläiskuorosta. Räväkän Tompurin ohjaama Työnlausujat-puhekuoro toimi vuosina 1935–1940 ja lausui työläisrunoutta. Turun ylioppilasteatterin esitys Työnlausujat tuo yleisön eteen spektaakkelimaisen liikkeellisen ja lausunnallisen tulkinnan alkuperäisestä kuorosta. Esitys on Työnlausujat-kuoron hengessä yhteiskunnallinen ja kantaaottava. Esityksen tekstin ovat kirjoittaneet ja koonneet kesän 2023 aikana teoksen ohjaaja Emmi Ihalainen yhdessä esiintyjien kanssa. Esityksiä koko lokakuun ajan!
Lisätiedot: Turun ylioppilasteatteri